втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Синопсис ігрового повнометражного фільму

Хронометраж: 110 хвилин

Жанрові ознаки: трилер/детектив/драма, засновано на реальних подіях

Авдиторія: міжнародна, широка, 16 +

Час та місце дії: Україна, Лос-Анджелес, Кавказ, 2015 рік – наші дні

Слоган: Піти на все, на неможливе, аби вирвати з моторошного російського полону.

Лоґлайн: Військкор ВІКА вірить, що військовий експерт МАЕСТРО під час нападу на нього у Волновасі вижив Вона вирушає до в'язниці військової бази на Кавказі, сподіваючись повернути його додому.

Ця історія про реально вражаючі і майже сюрреалістичні події на російсько-українській війні, про тортури за межею розуміння в російському полоні, саме ті, через які за гратами ФСБ і в'язниць Кавказу пройшли такі неймовірні українці, як Олег Сенцов, усі «кримські терористи», майже усі багаторічні заручники Росії останніх десятиліть. Тортур, яких світ не бачив, від котрих моторошно і ціпенієш від страху, та які світові мусимо показати. Це історія про силу духу, любові і надії, що рятує в потворному пеклі, та вириває з нього. Та, насправді, вона розпочиналася у реальному житті, 2014-го у Волновасі, у ніч викрадення та жорсткої «показної страти» легендарного розвідника 72- ої бригади з позивним Маестро, відомого багатьом Сергія Костакова, і наша кіноісторія в деталях відображає реальні події.

Саме тому фільм буде зніматись одразу двомовним – англійською та українською, з локаціями на сході України, в передгір'ї Грузії та в Лос-Анджелесі.

Військкор ВІКА дізнається, що її коханий, військовий експерт МАЕСТРО, зник в ніч перед ранком, коли вона на нього чекала. За пару місяців до того, під час проведення спецоперації, Маестро захоплює смертельно пораненого у бою російського спецназівця МАЖОРА, але змушений залишити його у госпіталі за лінією вогню. А згодом, по дорозі зі сходу, Маестро зникає і сам.

Розслідування опиняється в глухому куті. Тоді Віка самотужки знаходить свідків: одні бачили Маестро на прохідній блокпосту прикутим кайданками до батареї, інші – як три вилупки зі стволами заштовхують в джип хлопця, у якого руки скуті кайданками за спиною. В одному з них вдається впізнати зрадника МАХНО, який вчинив злочин, а Маестро був втягнутим у розбірки.

На ТВ-передачі в прямому ефірі Віка кидає виклик тим, хто, на її думку, причетний до викрадення, та пропонує прокуратурі свого свідка. А за дві доби поблизу Волновахи знаходять тіло страченого хлопця з документами Маестро. Але Віка відмовляється приймати страту коханого.

Віці вдається , хоч і з перешкодами, побачити в морзі тіло страченого хлопця, відсічена голова якого лежить у відерці. Їй у цій справі все здається до абсурдного дивним і підозрілим. Однак, коли надані докази страшної страти змушують близьких Маестро поховати видане їм тіло, Віка намагається прийняти правду про страту. Але коли після похорону з’являється розвідник ОПЕР з обіцяним свідком, що бачив Маестро уже після «страти», та як його вивозив Махно за «нуль», у Віки, на кінець, з'являється надія. Але після надання показань свідка, відразу хтось його прибирає, а до Махно підібратись не змозі ніхто: його тіньовий бізнес надто міцно кришують в РФ. Та Віка знаходить водія Махна, котрий зізнається їй: Маестро вивезений на Кавказ.

Віка й Опер їдуть за вказаним ним маршрутом на російську військову базу, а консул допомагає їй потрапити у тюремний лазарет. Там, у замученій умираючий людині Віка ледь впізнає Маестро. Тільки з часом вона починає розуміти, через яке тюремне пекло пройшов Маестро, та що сталось насправді.

Тяжко поранений Мажор, якого більш ніж два роки тому захоплює Маестро – син відомого російського політика, ГЕНЕРАЛА. Після звістки про загибель сина, Генерал доручає Махно доставити йому Маестро. Генерал піддає Маестро тортурам й знущанням, і, заради помсти, кидає його в лазареті в'язниці, сподіваючись на одне: Маестро помре саме тією смертю, що і його син. Ні Маестро, ні, тим більше, Генерал, не могли знати, що Мажору все ж таки вдалось вижити. Але Віка знає: Мажор – у руках українських спецслужб.

Віка залишається поруч з Маестро в тюремному лазареті, а Опер готує обмін Маестро на сина Генерала. Та саме тільки завдяки Віці Маестро знаходить у собі сили жити й повернутися додому.

(С) Анна Івінська

Коментарі