втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Анна Івінська



Контакти: [email protected]

Сценарист, режисер, продюсер, видавець, журналіст, візантолог.

Освіта: МЛІ, Літературний інститут, драма.

У Москві відкрила своє видавництво "Християнський Схід" а пізніше – науковий Центр з візантійського мистецтва (Центр Еллінохристиянскої Археології), з представництвами в Італії та Греції.  До 2014 року керувала успішним видавництвом, була одним із авторів, а також працювла як менеджер.

Із 1999 року жила в Афінах і на острові Крит, працювала як видавець та автор над альбомами й під керівництвом провідного археолога Греції, провідного фахівця з ранньо-християнських пам'ятників Синаю, поствізантійських мистецтва Криту, Маноліса Борбудакіса, керівника розкопок Лабіринту Мінотавра палацу Міноса.

В складі експедицій Борбудакіса брала участь у наукових дослідженнях та описі ранньохристиянських і візантійських пам'ятників острівної Греції (островів Криту, Патмоса, Наксоса), а також синайських ранньохристиянских пам'ятників та енкаустичних ікон.

Із 2004 року в Італії досліджувала першохристиянські пам'ятники Риму (катакомби), візантійські мозаїки Равени, вивчала й описувала візантійсько-венеціанський стиль собору Сан-Марко.

У Греції й Італії видавала свої альбоми з візантійських ранньохристиянських пам'ятників, а також візантійських мозаїк базиліки Сан-Марко, в яких авторські знімки супроводжувалися науковим описом. Подарункові видання стали бестселерами.

Також працювала на каналі "Столиця", вела журналістські розслідування, готувала авторські фільми, фотографувала для журналу «СONTINENT EXPEDITION».

Від 2014 року в Україні працювала позаштатним журналістом, військовим кореспондентом.

Із 2015-го є співробітником організації Міжнародної комісії протидії торгівлі людьми при МКУ (Міжнародний конгрес українців) у Канаді, в програмі з підготування до обміну полоненими.

Військкор у виданні «Депо». Вела журналістські розслідування для програм та сайтів, у тім числі – «Надзвичайні новини», «Схід», «Депо».

Працювала як фотограф та оператор, військкор у зоні військового конфлікту на Сході України.

**

Автор проектів:

Навчальний проект «Витоки».

Повнометражна стрічка «Сувій», короткометражний фільм «Манускрипт» (англійською).

Документальний фільм для журналу «СONTINENT EXPEDITION» – «Дикі кішки Африки».

Написала кілька сценаріїв, у тому числі англійською.

**

Проекти в розробці:  

ПМ «Послання»

Цикли КМ «Тютюнове поле» та «Чувенгур».

Ігровий ПМ про російсько-українську війну «Страта».

**

Подарункові видання, які стали бестселерами:

http://east-ua.com/hrystyyanskyy-shid

http://www.ozon.ru/context/detail/id/3155993/

http://www.vidania.ru/icony/vizantiiskie_ikony_sinaya/bogomater_s_mladenzem_na_trone_s_muchenikami.html

http://www.bogoslov.ru/text/2998998.html

http://rusceo.com/person/0795945