втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Владислав Таранюк



Контакти: [email protected] 

Народився 5 квітня 1955 року в смт. Ситківці, Немирівського р-ну, Вінницької області.

З 1987 року працює в кінематографії. Спочатку в Держкіно України, потім в Головному управлінні кіновідеопрокату Міністерства культури України.

З 1994 року - директор однієї з перших в Україні незалежної кіностудії «Рось», відомої своїми художніми фільмами «Козаки йдуть», режисер С. Омельчук (Приз глядацьких симпатій), «Вишневі ночі», режисер А. Микульський (Гран Прі Міжнародного акторського фестивалю «Стожари»), «Танго смерті», режисер О. Муратов (за твором М. Хвильового «Санаторійна зона») та ін.

Член Національної спілки кінематографістів з 2002 року.

Сценарист, режисер.

Автор понад двадцяти документальних, науково-популярних та дитячих фільмів-казочок («Злато скіфів», «Патріархи культури» та ін.).

Заступник директора І-го Всеукраїнського кінофестивалю імені Івана Миколайчука, генеральний директор Народного кіносвята «Козаки йдуть», секретар журі фестивалю аматорського кіно «Кінокімерія».

Як автор сценарію та режисер за документальний фільм «Босонога війна», про долю дівчинки-остарбайтера, нагороджений Дипломом  VI Міжнародного фестивалю документальних фільмі «Кінолітопис-2007».

Сценарій повнометражного документального фільму «Можеш все на світі вибирати, сину», про Івана Фещенко-Чопівського - переможець конкурсу Міністерства культури і туризму 2009 року.

Автор книжки «Сценарії Владислава Таранюка за романами Олега Чорногуза» (2013 р.).  Співавтор (з В. Карпенком) літературного сценарію авантюрного козацького фільму "Пригоди Марка та Харка".

Автор чисельних літературних сценаріїв документальних та художніх фільмів, які ще не набули екранного втілення.

Режисер короткометражної версії художнього фільму «Колочавські повстанці» (автор сценарію Станіслав Аржевітін).