втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Envision Sound 2018-2019 — тижнева інтенсивна програма для кінота телевізійних композиторів із Україниінших країн Східної Європи та Центральної Азіїяку Британська Рада проводить у партнерстві з Національним центром Олександра Довженка.

Програма надає унікальну можливість представникам кіно- та музичної індустрій вдосконалити свої уміння та розширити професійні контакти. Відомі британські композитори Нейніта Десаї та Деніел Патрік Коен проведуть майстерні та розглянуть мистецтво створення нової музики для кіно.

Учасників очікує насичена програма презентацій та практичних майстер-класів, розбір кейсів, дискусії, вечірні покази і нетворкінг.

По завершенню програми Британська Рада та Довженко-Центр запропонують гранти для подальшої підтримки проектів, розроблених під час програми, та відібраних менторами.

Envision Sound відбудеться 18-23 лютого 2019 року в Києві.

Кожного дня, по закінченню воркшопів, Envision Sound пропонуватиме вечірню публічну програму для широкої публіки, що складатиметься з показів фільмів та публічних обговорень. Видатний британський композитор Ніл Бренд буде гостьовим спікером та представить німий фільм Альфреда Хічкока «Шантаж» (1929), до якого він створив саундтрек. Після перегляду відбудеться публічне обговорення стрічки за участі Ніла. Композитор також проведе майстер клас для учасників програми і розповідатиме, як будуються взаємовідносини між композитором та режисером, та  які очікування у режисера від композиторської роботи.

У результаті відкритого конкурсу організатори програми спільно з британськими менторами оберуть 12 учасників: шість представників із України та шість — з інших країн Східної Європи та Центральної Азії.

«Ми будемо раді бачити у групі людей із різнобічним досвідом. Жодних обмежень щодо музичних стилів та кіножанрів, із якими ви працювали. Головна вимога — бажання писати музику саме для кіно», — пояснює Даша Стокоз, менеджерка мистецьких програм Британської Ради в Україні.

Участь в Envision Sound безплатна.

Заявки приймаються до 28 жовтня 2018 року.

12 учасників оголосять до 23 листопада 2018 року.

«Envision Sound дає можливість молодим кінокомпозиторам зануритися в світ «кіномузики», відчути специфіку цього жанру, зрозуміти місце музики в структурі кіно, виробити власні підходи до музичного рішення картин. Нарешті, це чудова нагода реального перевтілення в «кінокомпозитора» — отримати шанс на створення партитури до архівного німого кіно, чи сучасної української стрічки, як це було під час минулорічної програми»,  говорить Алла Загайкевич, українська композиторка, яка була ментором першої програми Envision Sound.

«Envision Sound продовжує стратегічну лінію Довженко-Центру з дослідження та переосмислення німого кіно. Фестиваль німого кіно та сучасної музики «Німі ночі", який вже понад п’ять років підтримується Довженко-Центром, завдяки програмі тепер набуває також лабораторного виміру: фіналісти програми цьогоріч отримали змогу представити наживо свій музичний супровід до німих фільмів з програми фестивалю. Цей іспит вони пройшли достойно, що  доводить необхідність розвивати Envision Sound як альтернативну школу кінокомпозиторського мистецтва», — вважає Іван Козленко, генеральний директор Довженко-Центру.

Коментарі