втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

На 54 день безстрокового голодування Олега Сенцова члени Об’єднання Кіноакадемій Європи - мережі європейської національних кіноакадемій та Європейської Кіноакадемії, від імені тисяч кінематографістів з усього континенту закликали до негайного звільнення українського режисера.

Під час щорічної зустрічі в рамках Міжнародного Кінофестивалю у Карлових Варах вони звернулись до президента Путіна та російського уряду з проханням вчинити гуманно та негайно звільнити Олега Сенцова. 

Організації з захисту прав людини з усього світу та тисячі європейських кінематографістів та митців висловились у підтримку режисера та батька двох дітей, що оголосив безстрокове голодування ще 14 травня. Представники 70 міст у 30 різних країнах вийшли на демонстрації, а президент Європейської Ради Дональд Туск, за підтримки Європарламенту та інших представників влади, закликав до звільнення Сенцова у своїй промові на відкритті саміту Великої сімки. 

Донині усі заклики та зусилля дипломатів залишаються безрезультатними. На восьмому тижні голодування життя Олега Сенцова знаходиться під великою загрозою. 
Олег Сенцов підтримував Євромайдану у Києві та виступав проти російської анексії Криму. Його було затримано Федеральною Службою Безпеки Російської Федерації (ФСБ) 10 травня 2014 року у його власній домівці у Сімферополі. Після затримання він протягом року перебував у Москві в очікування суду. 

Попри те, що головний свідок відмовився від власних попередніх свідчень, оскільки дав їх під тиском, суд продовжив слідство за статтею «кримінальний злочин» та засудив Олега Сенцова строком на 20 років у в’язниці. Amnesty International назвали це «несправедливим рішенням військового суду». У Листопаді 2015 року, російський Верховний суд підтвердив вирок та Олега Сенцова було переведено до колонії у Якутії. Наразі він продовжує голодування як протест проти власного утримання та утримання інших 64 політичних в’язнів з України. 

6 липня 2018 

Каталонська Кіноакадемія (Acadèmia del Cinema Català) 
Португальська Кіноакадемія (Academia Portuguesa de Cinema) 
Академія Андре Дельво (Académie André Delvaux) Іспанська Академія Кіноматографічного мистецтва та науки (Academy of Motion Picture Arts and Sciences of Spain) 
Італійська Кіноакадемія – Премія Давид ді Донателло (Accademia del Cinema Italiano – Premi David di Donatello) 
Австрійська Кіноакадемія (Akademie des Österreichischen Films) 
Чеська Академія Кіно та Телебачення (Czech Film and Television Academy) 
Датська Кіноакадемія (Danish Film Academy) 
Кіноакадемія Люксембургу (D’Filmakademie Luxemburg) 
Німецька Кіноакадемія (Deutsche Filmakademie) 
Голландська Кіноакадемія (Dutch Academy for Film) 
Європейська Кіноакадемія (European Film Academy) 
Грецька Кіноакадемія (Hellenic Film Academy) 
Академія Кіно та Телебачення Ісландії (Icelandic Film and Television Academy) 
Ірландська Академія Кіно та Телебачення (Irish Film & Television Academy) 
Ізраїльська Кіноакадемія (Israeli Academy) 
Литовська Кіноакадемія (Lithuanian Film Academy) 
Польська Кіноакадемія (Polish Film Academy) 
Швейцарська Schweizer (Schweizer Filmakademie) 
Словацька Академія кіно та Телебачення (Slovak Film and Television Academy) 
Українська Кіноакадемія (Ukrainian Film Academy)

Українська кіноакадемія

Коментарі