втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Сценарій українського фільму "Узлісся" про Лесю Українку, створений Олександрою Лавренчук, візьме участь у програмі для сценаристів ScripTeast, повідомляє "Укрінформ".

Виробництво фільму, над яким працює компанія JS Films, планують здійснити у міжнародній копродукції.

"Для участі в програмі ScripTeast були відібрані сценарії з 8 країн Центральної та Східної Європи. Перший етап відбудеться на початку жовтня у Польщі. Україна вдруге бере участь у ScripTeast – у 2016 році головну нагороду за найкращий сценарій отримав проект "Коли падають дерева" Марисі Нікітюк", – ідеться в повідомленні компанії JS Films.

Біографічна стрічка з робочою назвою "Узлісся" – це розповідь про долю найвідомішої української поетеси та письменниці Лесі Українки.

Кінострічка представляє історію життя великої жінки з ранніх років до останніх днів. Дві реальності – повсякденне життя і внутрішній світ самої Лесі – тісно переплітаються і відображають всі ключові повороти її долі.

Креативний продюсер та автор ідеї фільму – Юлія Сінькевич (JS Films, генеральний продюсер Одеського міжнародного кінофестивалю). Співпродюсер – Марія Москаленко (FX FILM Georgia). Автор сценарію і учасниця ScripTeast – Олександра Лавренчук (автор кількох поетичних збірок та сценаріїв для телепроектів).

За словами Юлії Сінькевич, задум зняти фільм про Лесю Українку виник спонтанно, коли вони разом з Марією Москаленко проїжджали повз Сурамі, де померла поетеса.

"Мені здавалося, фільми про долю Лесі Українки повинні існувати, а тема лежить на поверхні. Але вивчаючи безліч матеріалу, що присвячені творчості поетеси, я зрозуміла – про неї практично немає кінострічок. Єдина ігрова "Іду до тебе" була знята в 1971 році. Але ж Леся Українка – не тільки одна з ключових фігур української культури, а й сильна жінка. І тоді ми вирішили, що цей сюжет є актуальним і він обов'язково повинен бути живим, а не стереотипним. Ми хочемо створити фільм, в котрому Леся розкриється як жива людина зі своїми слабкостями й емоціями", – говорить Юлія Сінькевич.

Коментарі