втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Бразильський кінокритик і режисер Дієґо Каррера опублікував на своєму каналі у Vimeo 12-хвилинний відеоролик, в якому показав еволюцію фільмів жахів за 120 років.

За словами автора, до фінальної збірки він обрав по одному фільму за кожен рік, починаючи з 1895-го по 2016-й, повідомляє Bird in Flight.
Серед представлених у нарізці картин можна знайти сцени з "Кабінету доктора Каліґарі" Роберта Віне, "Нареченої Франкенштейна" Джеймса Вейла і "Щелеп" Стівена Спілберґа.

**

У книжковому видавництві KINO-KOЛО 2008 року – за підтримки Програми перекладів Ґете-Інституту й Міжнародного фонду „Відродження”, Міністерства культури і туризму України, а також компанії B&H та особисто її керівника Богдана Батруха – побачила світ книжка «Фільм жахів/ Горор». Це видання є перекладом на українську мову колективної розвідки німецьких кінознавців, що складається з окремих рецензій на класичні та знакові фільми світового кінематографа, які належать до означеного в назві жанру. Книжка також доповнена ориґінальними текстами вітчизняних авторів. В Україні поки щодо горора переважає неґативне ставлення, хоча міт про шкоду фільму жахів цілком арґументовано заперечують науковці-психологи, які розглядають горор як осучаснену казку й визнають за „кінострахом” позитивні функції... Пропонуємо вашій увазі післямову до книжки, яка розглядає цей кіножанр в українському контексті.

Коментарі