втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Дуже пропагандивне кіно

27.07.2018


Сценарна заявка повнометражного ігрового фільму-кінопародії

(повний текст читайте в прилуці)

**

Жанрові ознаки: кінопародія, військовий, історичний, політичний/шпигунський.

Час та місце дії: Україна, Росія, друге десятиліття 21 століття.

Лоґлайн: Це кінопароія. Керівництво Росссії посилає в Україну (за росссійськими канонами «юга-западная Расссія») ГРГ (Гуманітарну Розвідувальну Групу) щоб посилити і пришвидшити надто повільну, за їхнім переконанням, русифікацію України. Українські ЗМІ і медіа-простір загалом зросійщені приблизно на 99,5 % (дев’яносто дев’ять цілих п’ять десятих процентів). Для «злої убивчої» української мови існує величезний простір у 0,5 % (нуль цілих п’ять десятих процентів). Для Ісконної росссії це геноцид росссійськомовного населення України. Чи зможе Росссія-матушка вижити в таких «нелюдських» умовах «жестокай украінізациі»?

Зокрема,спародійовано фільми (суміш кінопародій): російський фільм «Август Восьмого» (частково використано сюжет)  2012 року, режисера Джаніка Файзієва, американський мультсеріал «Футурама» (частково використано одного із персонажів) 1999 року, авторів Мета Грейнінга та Девіда Коена. Та інше.    

Хронометраж: Приблизно 80 хвилин (по кількості сторінок).

Цільова авдиторія: від 16 до 65 років. Чоловіки й жінки.

Стадія готовності проекту: є готовий сценарій.

СИНОПСИС

Короткий виклад основних сюжетних поворотів:

Акт 1 (Експозиція). Агастафію Таптигіну сниться сон. Таптигін - пілот літака-винищувача який дислокується в окупованому Росією Криму. За сумісництвом він руссскій алкаш.

Москва. Президент Росссії та її Прем’єр-Міністр зустрічаються в Кремлі і досить довго думають про Україну. І додумалися послати в Україну (або, як вони ідентифікують її по своєму, «юга-западную чясть Расссіі») ГРГ (Гуманітарну Розвідувальну Групу). Керівником цієї групи призначають Мітрафана Зайобіна. Мітрафан - руссско-«православний» фанатик-ґей. Він повинен зібрати членів цієї ГРГ.

Інокентію Сєрпомолотову-Краснозвьоздному сниться сон. Інокентій - руссско-«православний» фанатик. Він стрибає з літака з парашутом. До нього приходить Мітрафан, з яким він вже раніше знайомий, і бере його у свою ГРГ. Тут стає відомо що Мітрофан по званню – Капітан.                             

Акт 2 (Розвиток). Матрьоні Вовсєдиркіной сниться сон. Матрьона постійно одягнена у фафудью і кокошнік (фафудьє-кокошніца). До неї у тюрму, де вона сидить, приходить Мітрафан, з яким вона раніше знайома. І бере її у свою ГРГ.

Мітрафан приходить до Агастафія Таптигіна. І бере його у свою ГРГ.

Члени ГРГ починають військову бойову підготовку для проникнення на територію України. Мітрафан знайомить членів ГРГ з іще одним членом – Девідом Руссскамірним. Його представляють як пєрєбєсчіка с Госдепа і ЦРУ-ФБР. Але насправді він звичайний руссскій бомж-алкаш. Члени ГРГ продовжують посилену підготовку по різноманітним напрямкам: бойова підготовка, «гуманітарна» підготовка (постійно дивляться росссійське телебачення, отримують різноманітну пропагандистську анти-українську інформацію, та інше). Щоб «абагатіть свій абразаватєльний культурний уравєнь», членів ГРГ повели в оперу на пропагандивну виставу. Потім пішли в кінотеатр на пропагандивний фільм.

Матрьоні Вовсєдиркіной знову сниться пропагандивний сон.

Інокентію Сєрпомолотову-Краснозвьоздному також знову сниться сон.

Мітрафан отримує наступні деталі операції. Згідно них ГРГ зустрічає на кордоні Росссії з Україною (на ділянці непідконтрольній Україні) свого провідника – Сєржанта Іхтамнєтова. Який проводить членів ГРГ до лінії розмежування між Українськими та Росссійськими військами. На вільній території України члени ГРГ знімають квартиру для проживання. В квартирі є радіоприймач-радіоточка по якому постійно звучить Українське Національне радіо. Вони намагаються вимкнути радіо, і в кінці кінців розбивають. Але радіо все одно чомусь грає. Тому вони вимушені слухати його. Вони кожного ранку прокидаються, і кожного вечора засинають, під гімн України який кожного дня звучить по радіо.                                                 

Акт 3 (Розв’язок). Мітрафан розповідає Матрьоні як він став борцем за права ісконно канонічних людей.

Мітрофан по пошті отримав з Москви наступні деталі операції.

Матроні знову сниться сон.

Інокентію Сєрпомолотову-Краснозвьоздному також знову сниться сон.

Президент та Прем’єр-міністр Росссії з підводного човна слідкують за проведенням операції ГРГ на вільній території України.

На вільній території України відбувається масштабна операція ГРГ – це великий «Хресний» ґей-хід Руссскої «православної» церкви (руссско-православний ґей-парад). «Хресний» ґей-хід закінчився, і ГРГ поки що «лягли на дно» в квартирі для наступний вказівок з Центру. Агастафію Таптигіну стало погано через те що закінчилася водка яка глушила йому українське радіо як постійно грало у їхній квартирі. Інокентій Сєрпомолотов-Краснозвьоздний пішов у магазин за водкою щоб допомогти страждальцю Таптигіну. Але звідти він попадає в українську поліцію через те що не заплатив за горілку. Там він розповідає правоохоронцям про ГРГ і те де вони переховуються. Спецпризначенці йдуть у вказане місце. Але там в той час перебував тільки п’яний Таптигін. Інші члени ГРГ втекли. Центр наказав членам ГРГ самоліквідуватися, оскільки своє завдання вони нібито як виконали і у їхньому подальшому існуванню немає сенсу.

**

Є продовження (другий фільм) цього проекту під назвою «Дуже пропагандивне кіно-2: ісконний падьєзд».

**

Коментарі