втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Спецпризначення «Божевільна бригада-3»: Із Азії з «привітом» (варіант 2)

04.06.2017


Синопсис сценарію повнометражного ігрового фільму-кінопародії 

Короткий опис. Це кінопародія. Міжнародну оперативну антитерористичну спецбригаду (далі Бригадники), яка складається з семи раніше завербованих людей, направляють в Азію для ліквідації терористів. Бригадники намагаються знешкодити бомбу і терористів. Звичайно це проходить не без проблем і не без комічних і пародійних ситуацій.

Короткий виклад основних сюжетних поворотів:

Акт 1. Фільм починається з того що афганський Моджахед стріляє з установки стінгер по військовому транспортному літаку який пролітає високо в небі над його кішлаком. Члени антитерористичної спец-бригади збираються в оперативному пункті збору Служби безпеки держави. Алік Толкун – командир спец-бригади – розповідає членам бригади про терористичні події в світі. Спец-бригада відправляється в Афганістан (в часи коли там правив режим Талібан). Але перед цим вони проходять спецпідготовку. В Афганістані частина спец-бригадників влаштовуються працювати в мусульманську середню загальноосвітню школу.

Акт 2. За даними розвідки саме в таких школах готують майбутніх терористів-моджахедів. Інша частина спец-бригадників шукають в афганському місті Мухамеда Алуєва – чоловіка який співпрацював з совєтами під час присутності совєтських військ в Афганістані 1979-89 років. Але все це нічого не дає. Потрібних терористів вони не знаходять. Вони відправляються в Ірак. По дорозі зустрічають самобутнє пуштунське плем’я в яких інтернет ще досі йде по телефонній лінії. Під час святкування народного пуштунського свята спец-бригадники мало не отруїлися місцевою самогонкою. Командир спец-бригади - Алік Толкун - знаходиться в Аравійському морі на бойовому підводному човні який допомагає та тримає зв'язок з бригадниками. Субмарина зупиняється в порту Карачі де Толкун зустрічається з місцевим зв’язковим.    

Спец-бригадники переїжджають через Іран і опиняються в Іраку. Там вони зустрічають чорношкірого араба закопаного в пісок тільки так що голова стирчить. Той араб знайомить бригадників з Джоном Гембо – американським патлатим військовим який відстав від своїх під час «бури в пустелі» в 1991-ому році. Араб і Гембо допомагають бригадникам, під приводом перевірки ООН, відвідати місцеву військову базу де ймовірно зберігається зброя масового знищення. Джон Гембо переправляє бригадників до Багдада де ймовірно знаходиться штаб-квартира терористів. В Багдаді бригадники не знаходять терористів.

Бригадники сідають на верблюдів і відправляються до Палестини. По дорозі відвідують багато країн Близького Сходу Південно-західної Азії.

В Палестині бригадники зустрічаються зі зв’язковим Абрамовичем який розповідає про можливий теракт на співочому конкурсі «Азіобачення». Теракт готує відомий терорист-трансвистит Шмаль-Ель-Заркаві. Бригадники розділяються на три групи і шукають терористів по Палестині та Ізраїлю. На реп-концертах та на футбольному полі потрібних терористів не знайшли.

Акт 3. А в місцевому гей-клубі, Оксана, Микола та Катерина знаходять і, під виглядом геїв, знайомляться з терористом-трансвиститом Шмаль-Ель-Заркаві. Заркаві бере трьох членів антитерористичної бригади в свою терористичну бригаду.                                    

Починається фінальна частина співочого конкурсу «Азіобачення». Алік Толкун вмовляє командира бойової субмарини висадитися на Ізраїльському березі і відвідати конкурс. А за одно і допомогти спец-бригаді.

Маленька дівчинка з дитячого хору, відразу після виступу на сцені «Азіобачення», по драбині піднімається до великого електронного табла для голосування яке висить в залі «Азіобачення» і на якому показано кількість балів які набирає кожен учасник. Дівчинка закладає в табло вибухівку.

Оксана тимчасово знешкоджує терористку Заркаві і випитує в неї секрет вибухівки. Вибухівка спрацює коли будь-який учасник першим набере 100 балів і ця цифра висвітиться на табло. За правилами «Азіобачення» бали нараховуються відразу після того як почав співати перший конкурсант. Щоб зупинити зростання балів на табло антитерористичні бригадники намагаються силою зупинити конкурс, через що на сцені почалася масова бійка за участю азіатів. Але Шмаль-Ель-Заркаві, побачивши що зростання балів припинено, вмикає на табло, через дистанційне керування, таймер зворотного відліку на 30 хвилин – вибух станеться через пів години. Бригадникам вдається знешкодити бомбу. Трагічних наслідків не сталося.

Пародіюються фільми і серіали: «Нічна варта», «Біле сонце пустелі», «Апокаліпсис сьогодні», "9 рота", "Рембо", "Сахара" та інші.

Також пародії на: Армію, школу, політику, владу, глобальні проблеми, боротьбу з тероризмом, терористичні проблеми, шоу-бізнес, телебачення, спорт, життя, все на світі.

Коментарі