втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…


Сценарій короткометражного ігрового фільму

Коментарі



Дякую вам за коментарі!
Чотири роки тому я такі намагався знати цей фільм, і зняв новелу «Смерть».
Ігор Грабович виявився правий, цей фільм треба знімати тільки з дуже професійною командою і найкращою технічною базою. Я робив за пів копійки і в мене не вийшло. Тобто, на кладовищі ще нічого, а в машині технічний провал. Як на мене, картинка має бути не гірше ніж в «Картковому будинку».
Щодо переплетіння сюжету – я не згоден, якщо герої хоч якось будуть пов’язані то втратиться задум роботи, що не вимовний, але відчутний.
Перечитавши вчора сценарій, я звичайно, трохи його б переписав, можливо розширив останню новелу. Але ж пройшло багато років. Думаю, якщо я і повернусь до цієї теми то тільки в повному метрі. Хоча короткометражка була б непоганою.

Написав Дмитро Мойсеєв, 10:18 24.03.2015

А мені чомусь згадалася добірка новел В.Даниленка з ключовою назвою за новелою О.Лищеги «Квіти в темній кімнаті»... Ця асоціація й віддзеркалюється в узагальненій першій сцені, як експозиція, заявка на подальші історії, тож з завданням своїм, автор справився…
Що ж до цілісності цих історій, то так… Було би значно вразливіше, аби всі новели були якимось ланцюжком підкріплені із сюжетом попереднім, може продовженням родинного зв’язку: в другій новелі в сцені на кладовищі не зайвим було би показати на надгробнику портрет когось із героїв новели першої – десь якось так…

Написав Федір Янько, 10:16 16.03.2015

Як на мене, не залишає історія цілісного враження, якоїсь однієї думки. Хіба що квіти мають різний функціонал? Самі історії як задані ситуації цікаві й живі, але спільно обєднані, як на моє відчуття, штучно, більш надумано. Якщо не давати титри "Народження", "Шлях" і т.п., то задум залишиться задумом. Хочеться дізнатися більше про кожну ситуацію, їх продовження, що заважає робити якісь узагальнення, на які історія претендує.
Думаю, що форма для короткого метру якраз не найкраща, а от для повного була б цікавою. Щоб "квіти" були повтореннями в різних історіях, які би створювали образ, який би щось означав. Тобто щоб за квітами була дійсно думка. В будь-якому разі, приємно читати гарні тексти!

Написав Надія Коваль, 12:33 14.03.2015

Браво! Один із сценаріїв, які ідеально підходять для короткометражного кіно. Відчувається, що пише кінорежисер.

Сюжет складається із кількох історій, які мають перший та другий плани, а також спільний оригінальний контекст. Ідеальне компонування, мінімалістський, проте дуже виразний діалог, все просто супер.

Звісно, що цю історію дуже легко зіпсувати – режисурою, недбалою роботою оператора-постановника, декоратора, художника і, найголовніше, акторів.

Такі сюжети найкраще створювати в умовах зрілої кіноіндустрії та з допомогою фахівців, які добре знають свою справу, і таких варто пошукати.

Цілком універсальний сюжет історії при вмілому втіленні здатен стати твором мистецтва і розповісти про наш час дуже багато.

Написав Ігор Грабович, 13:22 12.03.2012