втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…


Сценарій ігрового короткометражного фільму


Коментарі



Приємно, що Вам, Євгеніє, сподобалось. Але навмисно Евгеніку писав через Е, а не Є, як напевно правильніше було б перекласти з російської, аби Ви не сплутали бувало зі своїм ім'ям. Але глибоко в душі таки мав надію, що Ви таки спутаєте;), адже це так легко зробити. Й в результаті виникає доволі таки чудова колізія, коли дівчинка на ім'я Євгенія популяризує ідеї Євгеніки - науки про покращення роду людського. Й оце Ваше - живучи так, вони страждають - як ніщо інше добре цю лінію провадить, що так цікаво втілилась в сценарії. Адже для сьогоденного суспільства етика Іова доволі чужа - бо хто прийме тезу про те, що в страждані людини щастя її. Чужа навіть етика Арістотеля з його евдемонією(щастям) як найвищою чеснотою, що далеко не завжди співпадає з задоволенням та вдоволенням. Для нас ближче радикальний гедонізм, за яким прийнятна лишень насолода, а все спотворене печаттю страждання має бути безжально стерте з лиця землі та з свдомості геть. Он й кориду нещодавно заборонили, адже ж бідолашні бички не мають права на страждання.

Отож напевно, якщо розвивати дану тему через диво-йогурт, то тоді напевно необхідно було б більш радикально вирішити, надавши деякої свободи страждаючим аби вони почували провину перед тою дівчиною й самі обирали той йогурт, а не ось так безтямно його приймали, не підозрюючи навіть про зміст та значення того вчинку. Отоді б доволі резонансна фільма вийшла.:)

Написав Геннадій Коваль, 19:35 04.05.2013

Щиро дякую за коментар, Геннадію, а також за нове ім`я,так мене ще ніхто не називав:)
Ви маєте рацію в останньому абзаці, але трішки не так. Є люди для яких єдиний вихід смерть...А живучи так, вони страждають.

Написав Євгенія Петрученко , 13:56 04.05.2013

Популяризувати ідею Евгеніки напевно й не ново, хоча й на часі, а з іншого боку й ризиковано, але враховуючи комедійність сюжету, то не надміру, адже з чого ще глузувати, та ще й так дотепно. Сценарій за темою дещо перекликається з вже екранізованим "Янголом смерті", а отже обидва вони створюють яку не яку, а тенденцію, в якій уособлюється своєрідні риси чорного гумору "по-українському" так би мовити.
Стосовно самого ж сюжету, то напевно слід дотиснути якось лінію зі здогадами глядача, якимось штрихом, а може навіть й окремою сценою з головною героїнею, більш глибше занурити глядача у образ дівчинки-благодійниці, аби фінальна сцена створювала таки отой когнитивний дисонанс, на який сценарій розрахований. Адже тільки но він (власне глядач) побачить вручення йогурту та ефект зникнення від нього, то розгадуватиме цю загадку й варіантів відповіді не так вже й багато буде - або добре чинить, або не дуже.
Ну якщо звісно на меті не було показати, що з маргіналізованих верств населення право на життя мають лише усміхненні, веселі та отримуючі задоволення від свого соц.статусу маргінали.

Написав Геннадій Коваль, 19:23 30.04.2013