втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

ПРИГОДИ КОТИГОРОШКА ТА ЙОГО ДРУЗІВ

18.04.2012


Збірка літературних сценаріїв до анімаційного серіалу «Пригоди Котигорошка та його друзів»: «Помста чорта Хмирі», «Лісовик», «Врода і чаклунство», «Солом’яний  бичок»


Коментарі



Режисерське бачення циклу фільмів під загальною назвою «Пригоди Котигорошка та його друзів»…

Анімаційний цикл фільмів під загальною назвою «Пригоди Котигорошка та його друзів» має складатися з 13 (тринадцяти) фільмів тривалістю по 13 (тринадцять) хвилин кожний. Кожний із фільмів починає і закінчує одну окремо взяту історію. Всі історії запропоновані в циклі фільмів об’єднуються 5 (п’ятьма) головними героями, які будуть задіяні в кожному фільмі. Це Котигорошко, Вернидуб, Вернигора, Крутивус і їхній вірний супутник – пташка Одуд.

В першому, пілотному, фільмі «Чарівний горох» саме Одуд виконував роль розповідача, і усі пригоди, які випали на долю головних героїв були розказані безпосередньо ним самим з неймовірними перебільшуваннями і хвастощами. Одуд – яскравий комедійний персонаж, який має задавати і підтримувати комедійний тон кожного з фільмів, тому що жанрова сутність серіалу – це комедія ситуацій, що знаходить своє втілення в межах веселої пригодницької казки.

В основі стилістики – повноцінна традиційна анімація , з застосуванням кольорового контуру, і 3D анімації. Творча група має намір удосконалити стилістику запропоновану в пілотній серії «Чарівний горох», створити більш сучасний образний ряд.

Цикл фільмів має яскравий національний характер. Історії і герої фільмів створювалися за мотивами народних українських казок, міфів і фольклору. При створені казкового простору мають широко використовуватися впізнаванні знакові атрибути національного пейзажу, деталі інтер’єрів, костюми, вишивка, національна символіка, то що. В головних героях і персонажах казок має упізнаватися їхня глибинна, тотемно-міфічна основа. Тобто, якщо той чи інший персонаж є замаскованим втіленням якоїсь природної сили, прадавніх страхів, або табу, то це має принципове значення при створені його візуального образу. Важливу сюжетно-узагальнюючу роль у фільмах мають виконувати народні прислів’я та крилаті фрази в яких віддзеркалилась народна мудрість та особливість світосприйняття українців.

Написав Ярослава Руденко-Шведова , 16:07 16.05.2012