втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

11 жовтня 2016 року Американська академія кінематографічних мистецтв і наук опублікувала перелік стрічок, які змагатимуться за «Оскар» у номінації «Фільм іноземною мовою».

З-поміж 85 фільмів, які Оскарівські комітети 85 країн висунули на розгляд Американської кіноакадемії, є вітчизняна документальна стрічка «Українські шерифи» (реж. Роман Бондарчук).

Фільм, створений у копродукції України, Німеччини та Латвії, розповідає про процеси самоорганізації у селі Стара Збур’ївка на Херсонщині, йдучи шляхами двох «шерифів», обраних громадою для підтримання правопорядку.

Світова прем’єра фільму відбулася на найпрестижнішому Міжнародному фестивалі документального кіно в Амстердамі IDFA, де стрічка отримала Спеціальний приз журі у головному конкурсі.

Український Оскарівський комітет обрав «Українських шерифів» Романа Бондарчука претендентом на премію «Оскар» від України на своєму засіданні 9 вересня 2016 року.

23 жовтня 2016 року «Українських шерифів» Романа Бондарчука буде показано на урочистому відкритті XLIII сезону Будинку кіно.

НСКУ
http://www.ukrkino.com.ua/about/spilkanews/?id=6256

Коментарі



Залишити коментар

Ім'я:

Коментар: