втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

19 травня 2016 року, о 17:00 у Синій залі Будинку кіно відбудеться українська прем’єра анімаційного фільму «До кохання» і творча зустріч із її автором – уславленим режисером-аніматором Ігорем Ковальовим. Стрічку представляє Міжнародний фестиваль анімаційних фільмів «КРОК».

«До кохання» («До любви») – пронизлива 20-хвилинна мистецька анімація про самотність у великому місті. Драматичну історію засновано на людських недоліках. Кожен із героїв по-своєму нещасливий і по-своєму прагне здобути любов.

«Нехай не все буде зрозуміло з першого разу – це навіть добре, коли є стимул повернутися і перевірити відчуття. Твір мистецтва, в ідеалі, має викликати інтерес незалежно від рівня розуміння. Необхідно залучати глядача до співучасті, щоб він додумував, довигадував те, що побачив на екрані. Якщо в залі усі реагують однаково – це вже нецікаво», – говорить Ігор Ковальов про власні мистецькі принципи і нову стрічку, із якою тріумфально повертається в авторську анімацію – після десятилітньої перерви.

Образне рішення «До кохання», як і в усіх фільмах Ігоря Ковальова, здійснив видатний художник-постановник Дмитро Маланічєв, який нині працює арт-директором телесеріалу «Сімпсони» (США). У 2014 році він став володарем премії «Еммі» «За видатні індивідуальні заслуги в анімації».

У березні цього року фільм «До кохання» здобув Гран-прі Міжнародного фестивалю анімаційного кіно в Утрехті (Holland Animation Film Festival) та Відкритого російського фестивалю анімаційного кіно у Суздалі, після чого продовжив тріумфальний хід престижними фестивалями Європи і світу.

У своїй творчості Ігорю Ковальову вдається успішно поєднувати авторські та масові анімаційні проекти.

1990-го його сюрреалістична мистецька робота про реалії сімейного життя «Його дружина курка» брала участь у Міжнародному конкурсі короткометражних фільмів Каннського МКФ. Цю стрічку, а також його фільм «Молоко» (2005) Міжнародна асоціація анімаційного кіно включила до переліку 50 найкращих анімаційних короткометражних фільмів, створених за останні 50 років.

Свою творчу діяльність Ігор Ковальов розпочав у рідному Києві у 1970-х роках художником-мультиплікатором фільмів корифеїв анімаційного кіно Давида Черкаського («Пригоди капітана Врунгеля») та Володимира Дахна («Як козаки на весіллі гуляли»). Наприкінці 1980-х спільно із режисером Олександром Татарським заснував легендарну анімаційну студію «Пілот». На початку 1990-х переїхав і успішно працював у США.

Значний успіх і любов глядачів мали створені Ігорем Ковальовим спільно із Олександром Татарським анімаційні стрічки «Пластилінова ворона», «Слідство ведуть Колобки», а також «Крила, ноги і хвости», «Кубик-рубік клоунада» і багато інших.

Міжнародний комерційний успіх принесли його американські проекти «Дітки» та «ААА! Справжні монстри» і «Карапузи» (знята в США 1998 року з бюджетом 24 млн. доларів повнометражна анімаційна стрічка зібрала у світовому прокаті понад 140 млн. доларів).

Нині Ігор Ковальов працює художнім керівником анімаційної російської студії Bazelevs Тимура Бекмамбетова і створює фантастичний анімаційний серіал «Аліса знає, що робити».

МФАФ «КРОК» та інформація НСКУ
http://ukrkino.com.ua/about/spilkanews/?id=5164

Коментарі



Залишити коментар

Ім'я:

Коментар: