втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Фільм «Плем`я» Мирослава Слабошпицького вперше в історії України здобув приз «Сазерленд Трофі» Лондонського кінофестивалю (BFI London Film Festival) як переможець у номінації найоригінальніших та найсильніших режисерських дебютів First Feature Competition. Про це повідомляється на сайті кінофоруму.

«На "Сазерленд Трофі" цього року номінувалася розмаїта й цікава лінійка фільмів з усього світу, але картина "Плем'я" Мирослава Слабошпицького зарекомендувала себе як найоригінальніша й найпотужніша з-поміж усіх претендентів, - ідеться у формулюванні оргкомітету конкурсу. - Усі задіяні у стрічці молоді непрофесійні актори продемонстрували виняткову роботу, але особливо відзначилася Яна Новікова. Це сміливий і дуже фаховий дебют Мирослава Слабошпицького в якості сценариста і режисера, і він свідчить про нього як про справжнього кінорежисера з авторським почерком. Для нас задоволення і честь віддати належне цій роботі».

Нагадаємо, на рахунку «Племені» вже понад 14 призів міжнародних кінофорумів. Найбільший тріумф відбувся на Міжнародному Каннському кінофестивалі, де вперше в його історії українська стрічка здобула три призи конкурсної програми «Тиждень критики». Ця робота Мирослава Слабошпицього увійшла до п'ятірки фіналістів, які претендують на премію за найкращий дебют («Європейське відкриття») European Film Awards Європейської кіноакадемії. Церемонія нагородження переможців відбудеться 13 грудня 2014 року в Ризі.

У конкурсі на найкращий документальний фільм Лондонського кінофестивалю, в якому брав участь «Майдан» Сергія Лозниці, перемогла стрічка Осамми Мухаммеда та Віама Сімава Бедірксана «Сріблянка, автопортрет Сирії» (Silvered Water, Syria Self-portrait). Фільм був представлений як сспеціальна подія 67-го Каннського кінофестивалю.

Переможець Лондонського кінофестивалю - «Левіафан» російського кінорежисера Андрія Звягінцева, висунутий цього року на здобуття «Оскара».

У номінації «Найкращий британський дебютант» перемогла акторка Саміна Джабін Ахмед (Sameena Jabeen Ahmed). Її відзначено за роль у трилері «Впіймай мене, тату» (Catch Me Daddy) кінорежисера-дебютанта, кліпмейкера Даніеля Вулфа.

Лондонський кінофестиваль - один з найбільших і впливових міжнародних кінофорумів Великобританії. Проводиться щорічно з 1956 року в другій половині жовтня - на початку листопада в Лондоні. Організатором фестивалю є Британський інститут кіно, основним спонсором - газета The Times.

Цього року на кінофорумі представлено понад 248 фільмів із різних країн світу.

Традиційно програма фестивалю включає в себе картини, які у Великобританії не демонструвалися, в тому числі - недавно відреставровані. Також на кінофорумі щорічно представлена програма освітніх заходів, лекцій, майстер-класів, презентацій подій кіноіндустрії тощо.

«Телекритика»

Коментарі



Залишити коментар

Ім'я:

Коментар: