втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Національний Центр Олександра Довженка й Культурний центр "Кінотеатр Київ" представляють тижневу ретроспективу української кінокласики, присвячену Дню Незалежності України. Покази проходитимуть в кінотеатрі «КИЇВ» (вул. Васильківсьвка, 19) з 22.08 по 28.08 о 19:30 кожного дня в кінозалі «СІНЕМАТЕКА» (3-й поверх).

Подія на сайті Довженко-центру - http://www.dovzhenkocentre.org/event/66/

Подія на сторінці фейсбуку - https://www.facebook.com/events/149202251953458/

Замовлення квитків на сайті кінотеатру - http://cabinet.kievkino.com.ua/movies/

**
22.08 «Богдан Хмельницький», І.Савченко, 1941 р.
Історико-патріотична стрічка, в центрі якої перші етапи повстання Богдана Хмельницького, в тому числі битва при Жовтих Водах і взяття Корсуні в 1648 році.
В основу сценарію фільму була покладена однойменна драма Олександра Корнійчука 1938 року народження, яка до цього ставилася в театрах СРСР (у тому числі в Малому театрі) і за яку в 1941 р. автор був удостоєний Сталінської премії першого ступеня.
Фільм вийшов на екрани в березні 1941 року.

**
23.08 «Камінний хрест», Л.Осика, 1968 р.
За мотивами новел Василя Стефаника “Камінний хрест” та “Злодій”.
Галицький селянин Іван Дідух після марних спроб вибратися із злиднів вирішує поїхати з дітьми в Канаду і там спробувати віднайти щастя. Напередодні від’їзду в хату до нього пробирається злодій. Для його покарання Дідух запрошує гостей. В останню мить він прощає грабіжника, але сусіди вбивають його. Ранком у пам’ять про себе Іван встановлює на пагорбі давно припасений камінний хрест.

**
24.08 «Захар Беркут», Л.Осика, 1971 р.
Фільм оповідає про мужню боротьбу карпатських горців-русинів, очолюваних Захаром Беркутом, - головою племені мисливців, воїнів та хліборобів, проти татаро-монгольської навали на Київську Русь у XIII столітті. Про непереможний дух народу, прагнення відстояти свою свободу.

**
25.08 «Білий птах з чорною ознакою», Ю.Іллєнко, 1971 р.
У своїй третій режисерській роботі Юрій Іллєнко досліджує трагедію бідної української родини Дзвонарів, яка живе у Карпатах неподалік від румунського кордону у важкі часи війни та терору (1937–1947). Четверо братів грають у сільському ансамблі, проте боротьба між українцями-націоналістами,прибічниками нацистів та прибічниками радянської влади забирає одного учасника гурту за іншим: Петро приєднується до Червоної армії, Орест – до УПА, а Богдан лишається вдома. Однак долі братів переплітаються і в коханні, і в боротьбі.

**
26.08 «Тарас Шевченко», І.Савченко, 1951 р.
Історико-біографічний фільм режисера Ігоря Савченка про життя великого українського поета і художника Тараса Григоровича Шевченка.
Син кріпосного селянина, він блискуче закінчив Академію мистецтв і ще в юності завоював славу волелюбними віршами. Але його чекали важкі випробування ...

**
27.08 «З нудьги», А.Войтецький, 1967 р.
За однойменним оповіданням М.Горького.
Про байдужість, жорстокість поглинутих пучиною міщанства мешканців маленької залізничної станції, що загубилася у глухому степу. Самотня кухарка Арина покохала обхідника залізничних колій Гомозова. Але це несподіване щастя закінчується для жінки трагедією, бо місцеві жителі, у яких від нудьги та лінощів притупилися всі людські почуття, починають насміхатися з неї, та ще й Гомозов приєднується до них. У відчаї Арина накладає на себе руки.

**
28.08 «Хліб і сіль», Г.Кохан, м.Макаренко, 1971 р.
За мотивами однойменного роману Михайла Стельмаха.
1905 рік. Тяжко живуть селяни-бідняки у Прикарпатті. Багато хто від’їжджає до Сибіру в пошуках кращої долі, інші планують боротися за свої права на землю.

Коментарі



Залишити коментар

Ім'я:

Коментар: