втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

АЛКОГОЛІЧКА (варіант 3)

08.12.2012


Сценарій ігрового короткометражного фільму

Фінальний варіант сценарію, затверджений для знімання дебютного фільму

Коментарі



За сценарієм «Алкоголічка»… Характеристики героїв. З режисерського бачення Юлії Гонтарук…

ВІРА ПАВЛІВНА
Віра Павлівна жінка 48 років. Пишної статури, на вигляд справжня
торгаша. В Київ приїхала разом зі своєю сестрою, так би мовити в
пошуках кращого життя. Сестра мала хист до танців, намагалася йти по цій стежці, хоча й погано закінчила. Віра ж навпаки знала, що «жопой крутить» до добра не приведе. Для неї танці - це дорога в нікуди, тому хоче для Аліни іншої долі..Вона не є однозначним персонажем, в ній є я к хороше так і погане. Віра в тяжкій життєвій ситуації, вона – жінка в проблемах. В неї немає чоловіка і ніколи не було дітей. Що робить її вчинок ще більш нелюдяним. В якійсь мірі вона трагікомічна, за характером сангвінік. Власна жінка, що добилася важкою працею усього сама. Та при цьому обмежена в духовних і культурних речах. Віра не звикла жити з дитиною, час від часу в ній прокидається материнський інстинкт та вона не знає як з ним бути.
Жінка егоїстична, усе своє життя вона витрачала гроші тільки на себе, тому їй важко прийняти Аліну – дивного дибільчика. З нею складніше знайти мужчину та ще й гроші треба витрачати.
Дівчинка їй заважає і насправді непотрібна.

АЛІНА
Аліна - дівчинка 10 років, худорлява. Живе разом з тіткою, яку вважає злою і впевнена, що та її не любить. Після того як мати спилася і покинула її, дівчинка переносить цей стрес дуже важко, закривається в собі і не розмовляє. Єдине, що її любить це - лялька, яка і пожаліє і поцілує. Аліна не хвора і не німа! Вона інакша, не зіпсована усім навколишнім як інші, вона живе чимось чистим , мріє танцювати та підсвідомо хоче вирватися з цього побутового пекла.

ЛЯЛЬКА
Лялька- голий пупс радянського типу з експресивно ромальованим ручкою і вм’ятим обличчям.

Написав Володимир Войтенко, 19:29 09.12.2012