втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Національна експертна комісія України з питань захисту суспільної моралі винесла рішення, що фільм «Ґауді» режисера Аксині Куріної за сценарієм учасниці Сценарної Майстерні Марисі Нікітюк, містить елементи жорстокості та насильства.

Про це йдеться у рішення комісії від 27 лютого цього року.

Як зазначається у висновку Нацкомісії, "відповідно до ст. 2 Закону України "Про захист суспільної моралі", може розповсюджуватися на території України виключно за умов дотримання обмежень, встановлених законодавством".

Комісія досліджувала фільм з кіноальманаху "Україно, goodbye!" за зверненням з Інституту психології імені Г.С. Костюка та Інституту соціальної та політичної психології Національної академії психологічних наук.

Розглянувши листи, експерти Нацкомісії вирішили погодитись з висновками обох Інститутів.

"Про рішення моральної комісії дізналася вчора, зовсім випадково, від знайомого юриста. Можна звичайно весело провести час коментуючи висновки людей неосвічених і некомпетентних, що, власне, мої знайомі останню добу і роблять. Однак мені не весело, я згадую одного з моїх улюблених українських письменників - Олеся Ульяненка, конфлікт з комісією із захисту суспільної моралі коштував йому життя", - коментує "Українській правді. Життя" Аксиня Куріна.

"Консультуюся з юристами, можливо буду вирішувати цей конфлікт у суді. Хоча сподіваюся, до цього не дійде, і комісію ліквідують. В демократичній країні існування таких організацій та закону про мораль – нонсенс", - додає режисер.

Коментарі