втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Фільм “Коли Падають Дерева” учасниці Сценарної Майстерні Марисі Нікітюк виборов підтримку Польского інституту кіномистецтва у секції “Спільне кіновиробництво”, інформує кінокомпанія “Директорія кіно”.

Продюсерами з польскої сторони виступає компанія Message Film, продюсери Даріуш Яблонські та Ізабела Войцек.

Фільм переміг в умовах жорсткої конкуренції з проектами відомих колег з Європи та на фоні суттєвого скорочення фінансування ко-продукційних фільмів з боку Польщі.

Нагадаємо, що події фільму відбуваються в українській провінції, де розгортається історія 5-літньої бунтівної Вітки, її двоюрідної сестри-підлітка Лариси та її коханого бандита Шрама. В центрі історії доля трьох поколінь, що проживають в жорстких соціальних рамках, і спробах віднайти внутрішню свободу. В один естетичний фон сплітаються народні вірування місцевих жителів, дика природа, розгул криміналу та пострадянська розруха.


Фільм створюється міжнародною командою. Разом з Марисею Нікітюк працює відомий польский оператор-постановник Міхал Енглерт, титулований на фестивалях у Санденсі і Берліні, художник-постановник картини – Влад Дудко, художники по гриму – Тетяна Хорошун і Тетяна Бовт, композитором виступить Микита Моісеев, режисером монтажу – Іван Банніков. Кастинг провела Алла Самойленко, її досвід дозволив створити унікальний акторський ансамбль.

Головні ролі виконують Соня Халаімова, Максим Самчик, Настя Пустовіт, Женя Григор’єв, Аеліта Назаренко, Петро Пастухов, Маша Трепікова, Марія Свіжинська, Вадім Ковальов, Іван Бліндер, Олександр Балабан, Володимир Джура, Сергій Дерев’янко, 

Для підготовки молодих акторів до їх дебюту на великому екрані залучено театрального режисера, педагога, керівника акторської студії “Саквояж” Ігоря Колтовського.

Фільм виробляється компанією “Директорія Кіно”, продюсери Ігор Савиченко та Роман Климпуш, з партнерами з Польші Даріушом Яблонським і Ізабелою Войцек з компанії Message Fіlm, Катрін Дусар з французської компанії CDP Productions і Дарко Басескі з македонської компанії Фокус Ін.

Міжнародною дистриб’юцією фільму займається Антоніо Саура з іспанської компанії Latido Films.

Зйомки триватимуть до кінця листопада, у Київській, Чернігівській, Житомирській областях та у Гданську, Польша.

Пост продакшн фільму відбуватиметься у Польші, Франції та Македонії.

Український глядач зможе побачити стрічку вже восени 2017 року.

Коментарі