втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

26 листопада в кінотеатрі «Оскар» ТРЦ «Гулівер» відбудеться допремʼєрний показ українського документального кінофільму, історико-документальної притчі учасників Сценарної Майстерні режисера Олега Чорного за сценарієм Станіслава Цалика й Дмитра Іванова«Голлівуд над Дніпром. Сни з Атлантиди», знятий 2013 року за підтримки Державного агентства України з питань кіно. 

  • Тритмент повнометражного документального фільму «Голлівуд над Дніпром. Сни з Атлантиди» читайте на СМ тут >>>

Фільм розповідає про село Бучак, яке починаючи з 1950-х років, завдяки Сергію Параджанову, стало своєрідним Голлівудом над Дніпром. Адже село та його околиці слугували знімальним майданчиком для багатьох класичних кінострічок — «Українська рапсодія» (режисера Сергія Параджанова), «Вечір на Івана Купала» (Юрія Іллєнка), «Сон» (Володимира Денисенка), «Бумбараш» (Миколи Рашеєва та Аркадія Народицького), «Іванове дитинство» (Андрєя Тарковського), «Поема про море» (Юлії Солнцевої) тощо. Історії та маловідомі епізоди зйомок згадують Лариса Кадочникова, Михайло Іллєнко, Олександр Денисенко, Ніколай Бурляєв, Олег Михайлюта («Фагот»), Любко Дереш та інші. Нині в покинутих хатах живуть нечисленні мешканці Бучака, які грали в масових сценах фільмів. За задумом творців фільму історія Бучака — метафора того, що довелося пережити Україні за останні півстоліття.

Перед початком сеансу (о 19:15) глядачі матимуть нагоду поспілкуватися з авторами фільму, насолодитися музикою українського гурту «ТАТХАГАТА», дізнатися унікальні історії від Лариси Кадочнікової, Михайла Іллєнка, Олександра Денисенка та інших творців українського кіно, чия творчість безпосередньо повʼязана з місцем «творчої сили» - селом Бучак, що на Черкащині.

**
Хронометраж: 1 год. 29 хв.
У ролях: Лариса Кадочнікова, Олександр Денисенко, Михайло Іллєнко, Ніколай Бурляєв, Раїса Недашківська, Анатолій Барчук, Сергій Буковський, Микола Рашеєв, Сергій Бржестовський, Михайло Ткачук, Сергій Якутович, Любко Дереш, Олег Михайлюта "Фагот"
Продюсери: Ігор Савиченко, Роман Климпуш
Автори сценарію: Станіслав Цалик за участі Олега Чорного, Дмитра Іванова 
Оператор: Олег Маловіцький 
Композитор: Ігор Стецюк
Звукорежисер: Андрій Рижов
Монтаж: Геннадій Хмарук
Виробництво: Директорія кіно, Державне агентство з питань кіно

**
Початок сеансу: 19:00

Квитки на допремʼєрний показ запитуйте в касах кінотеатру «Оскар» ТРЦ «Гулівер». 
Кількість місць – обмежена!

Коментарі