втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

12 серпня 2017 року короткометражну стрічку учасника Сценарної Майстерні Павла Острікова  “Випуск ’97” було відзначено на 70-му МКФ у Локарні, Швейцарія.

Фільм, представлений у конкурсній програмі «Леопарди майбутнього» (Pardi di domani), яку було укладено із короткометражних і середньометражних стрічок режисерів, які ще не створили повнометражних фільмів, отримав нагороду Молодіжного журі (Premio Giuria dei giovani).

Департамент освіти, культури і спорту кантону Тічино, Швейцарія преміював переможця сумою у 1500 швейцарських франків.

У центрі сюжету «Випуску'97» – дивакуватий Роман, який ремонтує телевізори та продає на ринку антени. Одного разу він зустрічає свою однокласницю, яку не бачив два десятки років. І тепер він намагається не втратити її знову.

Продюсер фільму – Юрій Мінзянов. Головні ролі виконали Олександр Пожарський та Олеся Островська.

«Нервувались більше, ніж завжди, так як вперше на кінофестивалі такого рівня. Але глядачі відреагували на фільм чудово. Приємно було побачити після показу українську сім'ю, яка живе у Швейцарії більше 10 років. В такі моменти розумієш, що, перебуваючи за кордоном, хоч іноді хочеться повернутись додому, навіть за допомогою кіно», – розповів режисер Павло Остріков об'єднанню «Сучасне Українське Кіно», членом якого він є.

Прем'єра «Випуску'97» відбулась 21 липня 2017 року на Одеському міжнародному кінофестивалі, де фільм здобув приз найкращому короткометражному фільму Національного конкурсу.

НСКУ

Коментарі