втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Анна Купінська 

Іспанець Даніель Санчес Аревало став режисером, бо не міг знайти людину, яка б екранізувала його сценарії. Він полюбляє складні переплетіння сюжетних ліній і часто влаштовує для своїх героїв не зовсім звичайні життєві перипетії. Зрештою, усі його повнометражні фільми так чи так, проте завжди стосуються кохання та родинних цінностей.

У першому відомому фільмі Аревало „Темносиніймайжечорний" розповідається про юнака Хорхе, який водночас доглядає важкохворого батька, намагається запліднити дівчину свого брата та змушений розраджувати друга, який відкрив у собі гомосексуальний потяг.

У наступному фільмі режисера „Товстуни" йшлося про групу анонімних товстунів, які через зміни ваги намагалися вирішити особисті проблеми.

Його третя комедійна стрічка „Кузени", що від 14 червня в українському прокаті, не така вже й нова, вона була знята ще 2010 року. Зрештою, „Товстуни", які вийшли в Іспанії 2009 року, також потрапили до нас із дворічною затримкою. У картині наявний традиційний для режисера акторський склад, який фактично повторює диспозицію фільму „Темносиніймайжечорній" - у головній ролі тут Кім Гутьєрес, а на другому плані - Антоніо де ла Торре та Рауль Аревало.

Картина розповідає про трьох двоюрідних братів, які вирушають до курортного містечка на березі океану, щоби виправити помилки юності. Головний герой картини Дієґо пориває із нареченою напередодні весілля. Хлопець вирішує поїхати у місто, де з братами щороку проводив літні канікули, аби поновити стосунки зі своєю першою дівчиною Мартіною. Його кузени Хуліан (Рауль Аревало) і Хосе Міґель (Адріан Ластра) вирушають із ним.

По приїзді, перед кожним із хлопців постає власна місія: Дієґо треба завоювати довіру Мартіни та її маленького сина, Хуліан хоче помирити свого старого друга Бачі (Антоніо де ла Торре) з непокірною дочкою, а ветеран Афганістану Хосе Міґель повинен подолати страх і навчитися жити без опіки своєї настирливої дівчини.

У пресі „Кузенів" порівнювали із американською стрічкою „Похмілля у Веґасі", проте між фільмами мало спільного, хіба що „весільний" привід для розвитку колізії. Картина Аревало, яка експлуатує популярний сюжет про кількох друзів та їхню подорож місцями дитинства, насправді розповідає про повернення у втрачений Едем, в якому життя було простим та правильним.

Через свою відірваність від дійсності, „Кузени" виглядають слабшими за попередні картини режисера, в яких соціальне життя героїв все-таки претендувало на певний реалізм. Кузени, здається, не мають ані роботи, ані зобов’язань, так само, як і жителі містечка, котрі щодня гуляють, пиячать і розважаються. Фільм складається із розмов, і більша частина із них присвячена улюбленим темам режисера: коханню та родині.

УП. Життя, 15.01.2012


Коментарі