втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Сьогодні, 4 вересня, розпочалося фільмування повнометражної стрічки режисера Володимира Тихого «Зелена кофта», що вона жанрово позиціонується як психологічний трилер.

Дія фільму точиться наших днів. В одному з київських спальних районів зникає семилітній хлопчик. Після місяця безрезультатних пошуків старша сестра зниклого бере справу в свої руки. Вона впевнена, що знає викрадача свого брата. Відчай, почуття вини й безсилля – чи достатньо цього для виправдання страшної помсти?

«Це страшна історія про юну дівчину, яка намагається добитися справедливости в сучасній Україні, а також – про збайдужіле суспільство, – каже режисер Володимир Тихий. – Тим часом, ця історія – аж ніяк не соціально-критичний памфлет. Це дослідження людської натури, її неймовірної підлости й такого ж неймовірного достоїнства».

У фільмі задіяні переважно непрофесійні актори – Олександра Петько (виконавиця головної ролі) й Борис Гавриленко. Також в акторському амплуа виступили українські режисери театру й кіна Юрій Одинокий, Тарас Ткаченко й Леся Калинська.

Режисер та автор сценарію «Зеленої кофти» Володимир Тихий є одним із провідних українських кінематографістів нового покоління. Зокрема, він знаний завдяки альманахам «Мудаки. Арабески» та «Україно, goodbye!».

Продюсерами фільму виступають Денис Іванов (компанія «Артхаус Трафік») та Ігор Савиченко (компанія Pronto Film). Стрічка створюється за підтримки Державного агентства з питань кіна).

Фільмування триватиме протягом осени в Києві. У кінопрокат «Зелена кофта» вийде за рік, восени 2013-го.

Сценарій майбутнього фільму «Зелена кофта» на сайті СЦЕНАРНА МАЙСТЕРНЯ: http://screenplay.com.ua/screenplays/?id=196

Коментарі



Залишити коментар

Ім'я:

Коментар: