втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…


Історія заснована на реальних подіях, що відбувались у селищі Клавдієво-Тарасове

Лоґлайн
Коли винахіднику ПТАСІ інвестор МИТРИЧ відмовляє у співпраці, Птаха вирішує врятувати дочку Митрича, навіть якщо при цьому може втратити винахід чи життя.

Синопсис сценарію ігрового короткометражного фільму

Посеред соснового бору на старому ставку селища КЛАВДІЕВО-ТАРАСОВЕ, що під Києвом, у  благодійному парку працює місцевий винахідник на прізвисько ПТАХА. Щоб допомогти парку з опаленням взимку, він винаходить мініатюрну єко - пічку,  система яких зможе опалювати копійковим газом селище, і навіть усю країну.

Птаха звертається з пропозицією до бізнесмена МИТРИЧА, та той жорстко відмовляє: виробництво  не вигідне, ще й перепаде на горіхи від газових «магнатів».

Маленька дочка Митрича ДАРИНА роками не розмовляє. Митрич, дізнавшись від Птаха про дивний парк у лісі, краса якого лікує від психологічних травм, привозить туди дочку. Птаха  розуміє: треба її рятувати, навіть якщо втратить усе! Він роками створював винаходи для парку - дивних «звірів», а в роботі -  крила жар-птахи.

Над ставком злітає величезний райдужний птах,  зачарована Дарина біжить вслід, промовляє перше слово, просить повернутись , але той тане удалині.

Митрич ледве не божеволіє від  щастя,  поспішає поговорити про пічки і співпрацю з Птахом, але …

 **

Примітка. Костюм павука і крила птахи легкі у виготовленні, й за потреби можуть бути зшиті волонтерами за один день.

Коментарі