втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…


Синопсис сценарію ігрового повнометражного фільму 

Уявіть: 

Колись дуже давно людям явився на хмарах пророк Хамама і сказав: Народиться на планеті такий чоловік який досягне абсолютного успіху, він і буде ваш цар. Він буде мати владу над всіми матеріями.

Пройшло багато часу. Царі змінювалися, по різному змінювалося і життя людей і одного разу люди почули вчення Разо - це був звичайний чоловік із звичайної сімї,вони не могли йому заперечити, заперечити йому не могли навіть царі,тому що його вчення грунтувалися на вірі в добро,любові. Вперше Разо дав вичерпне визначення почуттям які називали любовю.

Любов - це страждання, любов це душевне бажання
Відкриті події,
нестримних надій,
Розкритих думок,
бажання і мрій.
Та світло проллється на сіре життя
Коли в твоїх очах побачу сенс мого буття.
Без золота й срібла відкрию життя
Де цінність як думка про мене твоя.

Він говорив що це єдиний шлях для збагачення душі ,формуванні сильного і святого - доброго духа, який допоможе прощати будьякі образи. Багато людей це розуміли і до нього але не могли так сильно відстоювати цю точку зору їм завжди могли заперечити люди які не здатні на збазачення душі, не здатні прощати - сили для життя їм давала ненависть, Разо говорив людям що таке ненависть він казав:

Ненависть - це злість,характера тінь,
Відбиток похмурий прожитком дій.

Разо переслідували, багато людей хотіло його смерті через свою слабкість - вони не могли йому заперечити і бачили що народ змінюється - скидує кайдани і прагне свободи, свободи вибору,народ у більшості своїй став безстрашний,люди з радістю йшли на смерть воімя свободи вибору. Ніхто з царів не міг передбачити що людина яка пережила справжню любов,стане хороброю і буде відстоювати принципи добра, Разо зробив революцію - зруйнував тотальний контроль над населенням.

Разо пояснив людям що життя не можливе без гріха і сил для життя може давати тільки покаяння через прощення.Разо говорив що життя - це страждання і кожен вибирає звідки йому черпати сили - з Любові чи ненависті -джерела посилі одинакові але Любові властиве покаяння а ненависті властива помста,покаянню властиве прощення а помсті властива помста, і щоб потім неображалися за невірно вибраний шлях тому що у добра є майбутне а у зла ні.Тому що людині по своїй природі властиве почуття вини - чи добрій чи злій.

Люди масово йшли на вірну смерть з усієї планети. З початку це визивало сміх бо вони йшли без зброї з опущеними руками але потім воїни не хотіли вбивати безбройних людей жінок та дітей Цар Денаріус не знав як цьому зарадити,як придушити недовольство людей і раптом коло його замку він побачив серед простих, як він називав смертників дружину Разо, красуню Вікторію, Вікторія прийшла бо не могла дивитися на безкінечні вбивства,він превсилюдно згвалтував її і сказав що вона прийшла до нього бо невстояла перед ним,після згвалтування він встромив їй ніж у серце і чикав коли прийде Разо за тілом. Разо прийшов за тілом своєї коханої Вікторії. Побачивши тіло він гірко плакав, Денаріус підійшов до ньго і встромив в тіло Вікторії меч, сказав: убий мене я знаю ти цього хочеш, на що Разо витягнувши з тіла Вікторії меч сказав:не можна вбити людину яка вже є мертва, і кинув меч на землю. Денаріус витягнув свого меча і вже розмахнувся мечем щоб відтяти голову Разо, коли раптом в спину йому забив свого меча його син Центуріон.

Денаріус помер.Разо склонився над тілом Вікторії,плачучи він поцілував її і сталося диво Вікторія ожила потім він оживив свого малого сина який був вбитий ще до Вікторії, він оживив всіх хто пожертвував життям .Разо робив дива він міг все. Разо обрали королем а Вікторію королевою. Довго правив Разо, його син Маврікій виріс і одружився на милій,добрій,красивій дівчині Сандрі.Все було чудово і ніщо не прідвіщувало лиха, поки Маврікій не зрадив Сандрі з Корнелією.Корнелія завагітніла від нього , був дуже великий скандал в сімї тай у всьому царстві, у Маврікія вже було троє дорослих дітей від Сандри та найбільша неприємність була в тому що Маврікій дуже кохав Корнелію. Разо був дуже розлючений але син розвіхся з Сандрою.Разо попереджав його що: «це не та сімя не ті люди які бажають тобі добра», але Вікторія наполягала на одруженні,тому що сліпо вірила в справжні почуття Маврікія і Корнелії.Разо дуже любив свою дружину та свого сина і не міг йти проти їх волі. Разо благословив шлюб і вони одружились. Корнелія у першу брачну ніч,за проханням свого батька Сукула, отруїла Маврікія . Сукул отримав владу над всіма матеріями і перше що він зробив це згвалтував і відрізав голову Вікторії на очах Разо. Сукула відрізав голову й Разо і заховав їх тіла в різних кінцях царства.

Пройшло багато часу. Правління Сукула принесло багато страждань ,багато хоробрих та відчайдушних чоловіків намагалося скинути Сукула із трону але це їм не вдавалося,хоч вони й знали справжню таємницю яка крилася в серці Корнелії але одного разу за збігом обставин Корнелія закохалася в Олександра він був другом сімї,тому що його батьки були в хороших відносинах із Сукулом. Сукул дізнавшись про це ,отруїв Олександра. Дізнавшись про це від свого брата Михайла , Корнелія теж випила яд і померла.Олександр подолав смерть і явився в замок Сукула який із своїм сином Михаілом намагався повернути до життя Корнелію. Побачивши Олександра Сукула просив пробачення і воскресіння Корнелії.Сукула відчув вгорлі пикучий біль отрути коли Олександр оживив Корнелію. Сукула помер.

І казалось все налагоджується в царстві,поки не появилась вона - Анастасія, вона була простолюденкою але Олександр закохався в неї, хоч і знав що це може потягнути за собою важкі наслідки. Невдовзі Анастасія завагітніла від Олександра,а він каже щоб зробила аборт. Про цей роман здогадується випадково Михаіл. Михаіл знаходить Анастасію і обзиває її хвойдою яка не стоїть ламаного гроша,він їй погрожує розправою. Анастасія від цих всіх подій пише Корнелії листа де розповідає час і місце любовних зустрічей її і Олександра.Корнелія не може в це повірити але заздалегіть заміновує це місце. Приїхавши на вказане місце і час любовної парочки, Корнелія на власні очі переконується у достовірності інформації і підриває Будинок в якому знаходяться Анастасія і її чоловік. Відбувається великий вибух. Анастасія і Олександр гинуть, на ранок знаходять їхні тіла. Так царство залишається без короля який мав владу над всіма матеріями...

Коментарі