втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…


Комедійний серіал (ситуаційна комедія)

Синопсис:
Четверо ексцентричних невдах живуть у одному домі на околиці столиці і прагнуть кожен до своєї мрії. Але поки що у них мало що виходить... Разом із журналісткою і оператором ми спостерігаємо за цими «відчайдухами», щиро уболіваємо та інколи беремо участь у їхніх пригодах. 

Герої: 

АНДРЮХА (45). Колись він був креативним продюсером на одному із провідних каналів України, але посварився із якоюсь крутою бабою і його звільнили. Після цього його життя зійшло на пси, хоч дім, у якому всі живуть, належить йому. 

Андрій дуже розумний і толковий мужик, але цілковито зневірений у своїх силах. Окрім того – зовсім розчарований у жінках (розведений, має доньку). 

Андрюха любить жалітись, що всі кругом сволота і дебіли. У нього купа чудових ідей для ТВ і кіно, але він боїться їх написати, бо стверджує, що не вміє. Інколи Андрій знаходить вгамування у простих речах – гуляє по лісі, готує смачну їжу, бухає. 

Зовнішність: маленького зросту, із великою сивуватою бородою, великим пузом та добрими очима. Мрія-ціль: стати знову «великою шишкою». Слабка сторона: розчарований у житті, зневірений. Сильна сторона: дуже розумний, добрий. ОКА (основний комедійний аспект): песимізм.    

ВІТЯ (30). Закінчив спеціальність «літературна творчість» (літр творчість – як він її називає) і ось уже багато років працює журналістом на різних сайтах. Його мрія – розбагатіти і виїхати у Канаду. Для цього він постійно вчить щось нове (програмування, як робити сайти, французьку мову), щоб «рубати» бабки. Звісно, нічого путнього у нього не виходить. 

Вітя багато читав і вивчав різні духовні практики. Він тотально просвітлений, але часто нажирається якогось лайна перед сном і потім всю ніч не злазить із унітаза. Вітя дуже іронічний, має чудове почуття гумору, але інколи йому навіть ліньки пожартувати. 

Зовнішність: високий, але дуже сутулиться, постійна іронічна посмішка на губах. Мрія-ціль: «косити капусту». Слабка сторона: дуже лінивий, страшенно неохайний. Сильна сторона: фантастичне почуття гумору. ОКА (основний комедійний аспект): ледачість, неохайність, власне почуття гумору.    

РОМАН (30). Вчився із Вітьою у одній групі. Хоча стати кіносценаристом і постійно розсилає заявки різним людям і студіям. Проте йому ніхто не відписує. Інколи люди публікують на ФБ його листи і довго знущаються у коментарях. 

Роман дуже чутлива натура: періодично по ночах він плаче на веранді. Також інколи він закохується у не найкращих дівчат і уявляє, що це саме те єдине кохання. Працює Роман де прийдеться. Як правило Рома вранці повний сил і ентузіазму, а коли настає вечір – він розчаровується, бо знову нічого не вийшло.  

Зовнішність: худорлявий, ніжні, жіночі риси обличчя. Мрія-ціль: стати кіносценаристом. Слабка сторона: невпевнений у собі. Сильна сторона: чудова фантазія і висока працездатність. ОКА (основний комедійний аспект): трагізм його поведінки. 

БОДЬКА (22). Наймолодший в компанії (двоюрідний брат Романа). Він вчився у музичному училищі на скрипці, але кинув через безперспективність. Зараз він грає у переходах... на скрипці і хоче стати актором. «Але в нашій країні знімають одне гівно», – каже він і мріє виїхати у Голлівуд. «Але якби у мене було пару мільйонів доларів, то нашо мені Голлівуд?» - каже він і мріє про бабки. 

Бодька загалом дуже харизматичний, яскравий холерик. Багато п’є, курить траву і декламує вірші. Також він любить покричати, побуянити та привезти додому якусь випадкову бабу (він єдиний серед «мрійників» уміє поводитись із жінками). 

Зовнішність: високий, накачаний, красивий. Мрія-ціль: стати відомим актором. Слабка сторона: хуліган і п’яниця. Сильна сторона: неймовірна харизма і безкінечна енергія. ОКА (основний комедійний аспект): Бодя – це фонтан емоцій та гри! 

За кадром: 

ЖУРНАЛІСТКА ОКСАНА (25). Розумна, розсудлива, має приємний голос. Ймовірно, дуже красива. Богиня, яку ми мріємо побачити! 

До речі, містечко, у якому всі мешкають називається МРІЯ. 

Пілотна серія: Ми дізнаємось, про що мріють усі головні герої нашої історії; кожен з’їздить на свою роботу (Андрій поїде разом із Бодьою у перехід метро); Ромі відмовлять щодо його сценарію і насміхатимуться; Вітя придумає нову ідею, щоб косити лаве, і двічі обжереться зіпсованими продуктами; Бодя приведе додому невідому дівку, яка мало не склеїть ласти від «трави». Також: надокучливий сусід старатиметься постійно взяти участь у зйомках. 

План на сезон: 

Андрюха: Буде намагатись зробити свій власний бізнес. Спочатку спробує разом із Романом повернутись на ТВ-канали. Потім – разом із Вітьою зробить відеоблог. Разом із Богданом відкриє курси по розвитку особистості. Андрій також спробує себе у ролі письменника і кухаря (робитиме джеми вдома і продаватиме їх під власною маркою). 

Роман: Декілька разів закохається у дівчат, котрі його використають. Безліч кіностудій відмовлять йому, а деякі – украдуть сценарій. Десь посеред сезону Ромі пощастить і він влаштується на кіностудії... прибиральником. 

Вітя: Декілька разів спробує розкрутитись в інтернеті. Буде робити відео для ютюба. У цьому він задіє Бодю, як актора, і Рому, як сценариста. Нічого із цього не вийде. Крім цього, Вітя трохи вивчить французьку мову, трохи – китайську, трошки – фотошоп. Безліч разів Вітя переїсться і навіть потрапить через це у лікарню. 

Бодя: Весь час приводитиме додому якихось дівчат. Сходить на декілька кастингів. На деяких його навіть затвердять на роль, але Бодя відмовиться, бо «знімають лайно!» Майбутній актор організує свої акторські курси і заняття проводитиме вдома у Андрія. Водночас, Бодя славно побешкетує на околицях, поб’є пару сусідів і переспить із кількома страшними продавчинями у магазинах. 

Окрім того: Ми будемо обігрувати формат серіалу. Наприклад, у якійсь із серій покажуть Оксану; у одній із серій місце оператора займе Вітя, котрий весь час буде втручатись у процес зйомок та часто сачкуватиме. І так далі. 

ФІНАЛ: У Роми куплять сценарій і зроблять пропозицію по роботі на кіностудії. Давні знайомі Андрія влаштують його на роботу в солідну компанію. Вітя отримає можливість виїхати у Канаду. Бодю затвердять на роль у хорошому серіалі, сценарій якого йому дуже сподобається. 

Коментарі