втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Королівська дорога, або Сюрприз для генерала

04.01.2012


Синопсис сценарію ігрового повнометражного фільму

Радянський солдат на прізвище Українець повертається з армії у рідне місто Ровно. Сусідка по купе розповідає йому леґенду про Королівську дорогу, яка з давніх часів пролягала з Європи до України та мала певний неґативний магічний вплив на закоханих, що знайомилися на її відрізку.


Королівська дорога біля Дранчі. Світлина: kremenec.blox.ua

З того часу він цікавиться історією шляху, та можливістю перервати закляття, що висить над усіма молодими людьми, що зустрілися, подорожуючи Королівською дорогою, яка постійно починає приходити у його сни з одним і тим же сюжетом. Він повсякчас шукає можливості зняти закляття, дія якого згідно легенди припиниться після «звільнення віку», що відбудеться на цьому шляху.

Доля розпоряджається так, що наш герой йде працювати в органи внутрішніх справ. У міліції знаходить вірного друга, зустрічає перше кохання, з головою поринає в міліцейські будні під час яких зі своїм напарником і товаришем завжди приходить на допомогу людям... досить часто, використовуючи своє почуття гумору.


Королівська дорога біля Дранчі. Світлина: kremenec.blox.ua

Після звільнення французької сім'ї, яку в ровенському готелі «Мир» захопила у заручники людина, що зневірилася в житті, заохочений французьким посольством, Українець їде до Франції. Там знайомиться з молодою дівчиною, якій також допомагає у важку хвилину. Між ними виникає справжнє почуття, але, враховуючи «залізну завісу», що існує між їх країнами, вони не можуть бути разом, тому і розлучаються.

Через 22 роки Українець стає вже керівником рівненського міліцейського підрозділу. Після затримання ним злочинців, які пограбували банк у Франції і проїхали із заручницею пів Європи він дізнається, що звільнена ним заручниця зовсім не чужа для нього людина, а його сюжет сну доповнюється сценою зустрічі середньовічної закоханої пари, що символізує припинення закляття, що стосувалося Королівської дороги, на якій все ж відбулося «звільнення віку».

Коментарі