втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

МИР ВАШОМУ ДОМУ!

01.12.2011


Сценарій короткометражного ігрового фільму

Переможець сценарного конкурсу Всеукраїнського фестивалю кіно- і відеофільмів «Відкрита ніч – дубль 9 ½»,  (2005 рік).

Коментарі



Мабуть, примітність та особливість даного сценарію є не стільки в його фабулі, сюжеті, скільки в тому настрої, що він сприймаючому навіює та по собі полишає. Те ж саме можливо сказати й про інший сценарій - "Отож дурний був". Після їх прочитання якось легко та тихо стає. Воно ніби й казка, ніби й несерйозно якось все та всеодно створює прагнення вірити.
Тут особливість напевно в самому тексті, в його побудові, в тих переходах слів-образів, що кують отой настрій-враження та полишають його ще на довгий час опісля.
Й напевно зафільмувати тут буде складно не сам сценарій-сюжет, а вхопити та перенести в кадр та потім через нього в душу глядача уособлений в ньому настрій.

Написав Геннадій Коваль, 21:50 31.01.2012

Дякую за позитив. Хоча не можно сказати, що сценарій вразив. Оригінальність присутня: у священника немає грошей сплатити за світло і дуже розумна дівчинка. Все інше - так собі. Не зрозуміло, навіщо тримати їжу в холодильнику, який місяць не працює?
І що це за грабіжники, що лізуть у таку бідненьку хатинку? Пісні Висоцького прикрашають сценарій, але суттєвого нічого не дають. До того ж виглядають не дуже природньо на фоні української мови. Хоча, хто зна - припускаю, що тут помиляюсь.
Є ще голуб. Могла б бути і курка. Різниці не бачу, крім додатку до ікон та іншої релігійної атрибутикі.
Вибачте за різкий тон. Що на думку прийшло відразу - те й написав.

Написав Євген Чвіров, 16:55 03.12.2011