втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

31 березня 2015 року українська стрічка «Плем’я» Мирослава Слабошпицького здобула Національну премію «Ніка» Російської академії кінематографічних мистецтв у категорії «Найкращий фільм країн СНД і Балтії».

Це вже 39 нагорода вітчизняного фільму, що має у своїй скарбничці премію Європейської кіноакадемії у номінації «Відкриття року».

Зокрема, 28 березня 2015 року «Плем’я» Мирослава Слабошпицького отримало нагороду «Кращому фільму» МКФ Jameson у Дубліні.

За результатами опитування Бюро української кіножурналістики «Підсумки українського кінопрокату та кінопроцесу – 2014 року» «Плем’я» було визнано найкращим фільмом 2014 року, найкращою українською стрічкою року та стрічкою, яку слід було висунути від України на «Оскар», а Мирослава Слабошпицького кіножурналісти назвали «Особистістю 2014 року в українському кіно».

Рік тому російську кінонагороду у категорії «Кращий фільм країн СНД і Балтії» здобула вітчизняна стрічка «Хайтарма»  Ахтема Сеїтаблаєва.

НСКУ

3 квітня, у п'ятницю, у Синій залі Дому кіна відбудеться вечір «Андрєй Тарковський. ХХІ століття», під час якого двоюрідна сестра видатного митця Неллі Тарковська вручить МЕЧ АНДРЄЯ ТАРКОВСЬКОГО кінорежисеру Мирославу Слабошпицькому.

Коментарі