втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

8 листопада в Києві пройде третій фестиваль соціальної відеореклами Molodiya festival. Фестиваль обіцяє добірну конкурсну та позаконкурсну програми.

За словами організаторів, головна мета фестивалю не "промити мізки", а показати якісні роботи молодих українських режисерів.

"Тематика найрізноманітніша: етичне ставлення до тварин і заклики допомогти армії, розумне використання природних ресурсів та популяризація усиновлення бездомних дітей, безпечний секс і вегетаріанство - головне, що це актуальні та конструктивні роботи", - кажуть організатори.

У фестивалі взяли участь близько 150 режисерів з усієї України, а імена переможців стануть відомі безпосередньо в день проведення фестивалю. Глядачі також зможуть віддати свій голос за вподобану роботу.

Відкриє фестиваль позаконкурсна програма від Чеського центру в Києві: фільм чеських режисерів Клари Тасовскі та Лукаша Кокеша "Твердиня". Це документальна стрічка про життя Придністров'я - ніким не визнаного проросійського утворення в Молдові.

"Ми вирішили знайти в програмі місце для цього повнометражного соціального фільму, адже він дуже актуальний для України. У ньому показано як "добре" живеться людям у совковому Придністров'ї, з якого одного разу, нібито захищаючи російськомовне населення, озброєні люди зробили недо-державу. Люди отримують зарплати в 50 доларів, ізольовані від цивілізованого світу і ходять з трьома паспортами, та багато задоволених: адже пропаганда по телевізору сказала, що "зате вони самостійні і незалежні". Правда, дуже щось нагадує? ", - кажуть організатори фестивалю.

Далі фестиваль презентує соціально-експериментальний проект херсонського режисера Олександра Юдіна "Жидкоє тєлєвідєньє". Фільм, створений за принципом "все, що було, те й змонтував". В результаті вийшов дотепний мікс з психоделу і соціалки, приперчений специфічним гумором.

О 19:00 почнеться конкурсна програма, а по завершенню - голосування глядацької аудиторії.

За традицією, роботи оцінили відомі українські режисери - Олександр Шапіро, Дмитро Сухолиткий-Собчук, Любомир Левицький. Цього року переможців визначать також голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко, міністр культури Євген Нищук, ведучий авторської телепрограми "Аргумент-Кіно" Володимир Войтенко, куратор кінотеатру "Гогольфесту" Максим Демський, засновниця фестивалю "86" Надія Парфан, команда Чеського Центру в Києві, представники National Geographic Україна та група експертів "Першого національного".

Розважає гостей  свінг-балет "Jazz Dance School".

Пройде фестиваль у новому мистецькому просторі Києва "Diya", що розташувався на Кіностудії імені Олександра Довженка (проспект Перемоги, 44).

  • Початок о 17:00. Вхід вільний.

**

Програма фестивалю: 
17:00 - спеціальна позаконкурсна програма від Чеського центру - фільм про "майбутнє Донбасу" "Твердиня";
18:25 - соціально-експериментальний проект "Жидкоє тєлєвидєньє";
19:00 - конкурсна програма;
20:00 - голосування глядачів;
20:15 - позаконкурсна програма - найкраща світова соціальна реклама; 
20:30 - розважальна програма: виступ свінг - балету "Jazz Dance School";
20:40 - оголошення та нагородження переможців Molodiya festival 2014 (на основі оцінювання цьогорічного журі та голосування аудиторії).

**

Довідково: 
       Molodiya festival ? це щорічний фестиваль, де молоді кінематографісти висловлюють свою громадянську позицію, озвучують свої ідеї щодо вирішення певних соціальних проблем мовою кіно.

Фестивальні роботи неодноразово транслювались на телеканалах "Перший національний канал України", 112 Україна, ТВІ, SpilnoTV та інших. Molodiya festival був представлений в українському павільйоні у Каннах,  на екрані "SpilnoTV" на Майдані Незалежності, а також в революційній КМДА під час Євромайдану. Molodiya festival співпрацює із фестивалями "ГОГОЛЬFEST", "Арт-пікнік Слави Фролової", "Бандерштат" тощо.

Коментарі