втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

У жовтні одразу в десяти містах України відбудеться показ нової документальної стрічки режисера, сценариста й продюсера Володимира Тихого про Надію Савченко.

Український пілот Надія Савченко вже стала найбільш значущим символом боротьби за свободу України та оборону від зазіхання ворогів. Її історія полону - найдзвичайно болюча  для українців. Драма Наді та її сім’ї сприймається дуже близько кожним українцем, адже ті, хто утримують її в полоні, холоднокровно руйнують українські міста та селища, несуть горе та завдають болю майже кожній українській родині.

Документальний фільм «НАША НАДІЯ» додає деталей до портрету Надії Савченко, розкриває її характер, зазирає у дитинство  - і монументальна постать Героя Нашого Часу набуває вкрай особистих й несподівано тендітних рис. На фоні анексії Криму, бойових дій на Сході, про Надю розповідають її мати та сестра, бійці, що воювали разом з нею, та люди, яким не байдужа її доля.

Розпочнеться подорож стрічки «НАША НАДІІЯ» по Україні показом 8 жовтня в Ужгороді, який є найзахіднішою точкою нашої країни.

Цей фільм – продовження дослідження режисера Володимира Тихого, який разом із багатьма однодумцями документально фіксує новітню історію України.

– Враховуючи все те, що відбувалося навколо нас під час зйомки цього фільму та спираючись на реакцію викликану всеукраїнськими показами проекту "ВАВИЛОН 13", робота над яким продовжується і зараз, наша команда прийняла рішення реалізувати безпрецедентно широку демонстрацію цієї картини саме в кінотеатрах, а не на ТБ-екранах. Ми хочемо поспілкуватися з людьми та представити їм свіжий, незаангажований документальний погляд на події, – розповідає про рішення показати фільм режисер Володимир Тихий.

Фільм розповідає про події, що розпочалися на території нашої країни ще весною, власне, з початку окупації Криму. Режисер фільмував хроніки про схід і про добровольчі батальйони - ще коли Савченко не була головною героїнею. І в процесі роботи з'явилася Надія - як героїня, яка уособлює ідею добровольчих батальйонів та громадської ініціативи.

Розклад показів стрічки «НАША НАДІЯ» в містах України:

8.10 – Ужгород, Закарпатський обласний академічний театр ляльок

9.10 – Львів, Кінопалац «Коперник»

10.10 – Вінниця, Кінотеатр «Родина»

11.10 – Тернопіль, Кінопалац

15.10 – Дніпропетровськ, Кінотеатр «Правда»

17.10 – Чернівці, Будинок Естетики

18.10 – Івано-Франківськ, Кінотеатр «Люм’ер»

18.10 – Одеса, Кінотеатр «U-Cinema»

19.10 – Херсон, Кінотеатр «Ювілейний»

21.10 – Київ, Кінотеатр «Жовтень»

Покази в усіх містах благодійні, вхід за пожертвою. Всі зібрані кошти підуть на допомогу дітям загиблих бійців батальйону Айдар.

Сторінки в соц.мережах: 

За офіційною інформацією

Коментарі