втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Харків’янин Володимир Миславський, що він є українським кінознавцем, кіноісториком, автором 19 книжок, власне, з кіноісторії, пропонує фінансово долучитися до видання своєї нової унікальної книги.

Двотомний ілюстрований довідник «Фактографическая история кино в Украине. 1896 – 1930», загальним обсягом майже 1000 сторінок.

Перший том – фільмографічний довідник, у якому зібрана інформація про всі ігрові, хронікальні й анімаційні фільми, що були зняті за відповідний період. Майже кожну сторінку майбутнього видання супроводжують ілюстрації, багато з яких публікуються вперше. А до кожної статті вказано джерела цитування й інформації.

Другий том є біографічним. У ньому зібрано інформацію про кінематографістів, які працювали на українських студіях протягом 1896 – 1930 років. Кожен персонаж, представлений у довіднику представлений, окрім статті, його повною фільмографією, вказано біографічні та літературні джерела оприлюднюваної інформації.

Двотомний ілюстрований довідник «Фактографическая история кино в Украине. 1896 – 1930» буде цікавий для правдивих шанувальників кінематографа, а передусім, звісно, для кінофахівців.

Вихідні дані майбутнього видання:
Фактографическая история кино в Украине. 1896-1930. -- Харьков : Торсинг плюс, 2014. -- Т. 1. (496 с.), Т. 2 (464 с.)

Коментарі