втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Українська кіноакадемія

Члени Української кіноакадемії, від імені спільноти українських кінопрофесіоналів і діячів культури закликають до бойкоту творів російського кінематографа.

Зокрема, закликають:

  • Раду Європи (Council of Europe) – виключити Російську Федерацію з Eurimages та з числа країн-учасників Європейської конвенції про спільне кінематографічне виробництво
  • фестивалі – не допускати в конкурсні та позаконкурсні програми фільми, вироблені Російською Федерацією, або в копродукції з нею.
  • Міжнародну федерацію асоціацій кінопродюсерів (FIAPF) – позбавити акредитації FIAPF Московський міжнародний кінофестиваль.
  • продюсерів – припинити будь-який бізнес з суб’єктами підприємницької діяльності Російської Федерації та не передавати права інтелектуальної власності на будь-які фільми на територію РФ. Закликаємо розірвати з ними усі контракти. Пам’ятайте, що з бізнесу, який використовуватиме ваші фільми сплачуються податки до бюджету РФ, з якого фінансується армія, що порушила кордони незалежної держави, та купуються ракети, якими бомблять мирне населення Європи.
  • дистриб’юторів – звернути увагу, що за контрактами, які ви укладаєте на територію РФ, фільми нелегально розповсюджуються і на юридичну територію України, а саме: на тимчасово окуповані території Криму, та т.зв. “ДНР” та “ЛНР”. Видаючи такі ліцензії (зокрема, виготовляючи ключі kmd для кінотеатрів) ви також фактично порушуєте український суверенітет. Адже зараз фільми потрапляють в обіг на ці території за контрактами, в яких ці території визнаються територіями РФ.
  • Європейську асоціацію аудіовізуальних виробників (CEPI) та Європейську асоціацію комерційних фільм продюсерів (CFP-e) - закликати членів асоціації припинити будь-яку співпрацю з виробниками аудіовізуальної продукції, що підтримують агресію проти України, зокрема розповсюдження на території країн членів-асоціації аудіовізуальних творів за участі акторів та публічних осіб, що підтримують злочинні дії Російської Федерації.

Підписати петицію: https://chng.it/GFywhGb4SX

Коментарі