втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

До 28 лютого 2022 року триває приймання заявок на участь у конкурсі Шостої Національної кінопремії “Золота Дзиґа”. Для того, щоб подати фільм для участи, потрібно заповнити онлайн-форму на сайті Української кіноакадемії.

До участи в конкурсі допускаються українські фільми та серіали або створені у копродукції з Україною, які відповідають таким вимогам:

  • повнометражні ігрові та анімаційні фільми, які були в українському кінопрокаті хоча б тиждень у період з 01 березня 2021 р. до 28 лютого 2022 р.
  • повнометражні документальні, короткометражні ігрові, короткометражні анімаційні фільми, які були в українському прокаті хоча б тиждень або брали участь у конкурсі кінофестивалю з історією щорічної діяльности не менше 5 років та наявністю професійного журі в період з 01 березня 2021 р. до 28 лютого 2022 р.
  • ориґінальні ігрові серіали, що мали прем'єру на загальнонаціональному телеканалі або вебплатформі в період з 01 березня 2021 р. до 28 лютого 2022 р., та без залучення фахівців із країни-агресора.
  • всі репліки іноземною мовою мають бути субтитровані, озвучені або дубльовані українською мовою.

До заявки потрібно обов’язково додати скан-копію свідоцтва національного фільму.

Після закінчення приймання заявок буде оголошений довгий список претендентів.

Українська кіноакадемія

Коментарі