втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Kinotron Group

Повнометражний документальний фільм Олексія Радинського “Нескінченність за Флоріаном” (Україна - США, 2022) відібрано до участі в офіційній програмі 51-го Міжнародного кінофестивалю в Роттердамі.

Головним героєм фільму є київський архітектор, художник, музикант, поет і теоретик Флоріан Юр’єв. Він відомий передусім як автор архітектурного проекту київської “Літаючої тарілки” на Либідській площі, а також герба Києва у вигляді гілки каштану.

Основна сюжетна лінія фільму відтворює історію київської “Літаючої тарілки”. Фільм відстежує протистояння між архітектором Флоріаном Юр’євим та корумпованими посадовцями й забудовниками, що планували перетворити цю знамениту будівлю на вхідну групу торгівельного центру Ocean Mall. На противагу цьому, в жовтні 2020-го року будівля “Літаючої тарілки” дістала статус пам’ятки архітектури та монументального мистецтва.

У фільмі “Нескінченність за Флоріаном” ідеться також про інші деталі життя та творчості Флоріана Юр’єва: наприклад, про його теорію “музики кольору” та синтезу мистецтв. В фільмі використано фрагменти експериментальних кіноробіт Флоріана Юр’єва, що були створені в 1970-тих роках і вважалися втраченими.Флоріан Ілліч Юр’єв народився 1929 року в Сибіру. З початку 1950-х років мешкав у Києві. Працював головним архітектором інституту Київпроект. Наприкінці 1970-х років облишив архітектурний фах і зайнявся створенням інноваційних музичних інструментів. Флоріан Юр’єв помер після тривалої хвороби 11 вересня 2021 року.

Фільм створено за підтримки Українського культурного фонду і Current Time TV. Цей проект є продовженням короткометражного фільму Олексія Радинського “Колір фасаду: синій” (2019), що здобув низку призів на міжнародних кінофестивалях (в тому числі МКФ “Молодість” та Київський міжнародний кінофестиваль короткометражних фільмів).

МКФ у Роттердамі - один із найбільших та найавторитетніших у світі кінофестивалів, що показує незалежне та експериментальне кіно, а також медіа-мистецтво. Цього року естиваль відбудеться з 26 січня по 6 лютого 2022 року. У ці дати фільм “Нескінченність за Флоріаном” буде доступний для акредитованої преси та представників індустрії на порталі Festival Scope Pro.


Олексій Радинський

Олексій Радинський - режисер-документаліст, автор фільмів “Колообіг”, “Колір фасаду: синій”, “Зсув” та інших, що були показані на міжнародних кінофестивалях в Оберхаузені, Docudays, DOK Leipzig, МКФ “Молодість”, Одеському МКФ тощо.

Виробництво фільму “Нескінченність за Флоріаном” здійснено компанією “Група Кінотрон”, продюсерка - Люба Кнорозок. Українська прем’єра фільму планується на 2022-ий рік.

70’, Україна - США, 2022
виробництво: Група Кінотрон
Автор сценарію та режисер Олексій Радинський
Продюсерка Люба Кнорозок
Головний оператор Максим Савченко
Звукорежисер і композитор Андрій Борисенко
Режисер монтажу Микола Базаркін

Підтримка: Український культурний фонд і Current Time TV

Сторінка фільму в фб: https://www.facebook.com/infinityaccordingtoflorian #infinityaccordingtoflorian https://t.me/svidkyfloriana https://www.instagram.com/florians_witnesses/

Коментарі