втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Автори визначають жанр фільму, як драму з елементами комедії.

Головний герой Юра, молодий науковець, випадково стає свідком підпалу лісу. Він несе фотографії підпалювачів до редакції місцевої газети, щоб поголос у ЗМІ допоміг викрити злочинців, але за збігом обставин залишається працювати журналістом. Нова робота затягує його до химерного світу постправди, де факти не мають жодного значення, а реальність навколо практично ніколи не збігається з тим, що про неї пишуть у газеті. Водночас нова професія допомагає Юрі зустріти рідних душею людей, справжню дружбу й кохання. 

Акторський склад фільму поєднав зірок українського кінематографа та непрофесійних акторів. Ролі виконали: Римма Зюбіна, Андрій Кирильчук, Василь Кухарський, Олександр Ганноченко, а також журналіст Дмитро Багненко, режисерка Жанна Озірна, український драматург Максим Курочкін та відомий блогер Сергій Іванов. Крім того, близько 1000 жителів Херсона взяли участь у зніманні в якості акторів масових сцен та епізодів.

Світлини – Олександр Течинський та Дар’я Аверченко

Разом із Романом Бондарчуком над фільмом працювали оператор-постановник Вадим Ільков, художник-постановник Кіріл Шувалов, кастинг-директорка Тетяна Симон, звукорежисер Сергій Степанський, а також художниця з костюмів Софія Дорошенко та художниця з гриму Ксенія Підопригора. Співавторки сценарію – Алла Тютюнник та Дар’я Аверченко. Продюсерки – Дар’я Бассель ("Мун Мен") та Дар’я Аверченко ("Південь Фільм").

Робота над стрічкою відбувається за підтримки Державного агентства України з питань кіна, німецького фонду Mitteldeutsche Medienfoerderung та "Єврімажу". Розробку проєкту підтримав УКФ.

Реліз фільму заплановано на 2023 рік.

Світлини – Олександр Течинський та Дар’я Аверченко.

Держкіно

Коментарі