втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

maximum

Сучасний кінематограф не перестає нас вражати, як і 125 років тому під час першого сеансу. З нагоди ювілею у мережі опублікували найкультовіші кадри за всю історію кіномистецтва.

28 грудня 1895 року у підвалі "Гран-кафе" на бульварі Капуцинів у Парижі брати Люм'єр влаштували перший кінопоказ. Короткометражний фільм "Вихід робітників з фабрики", що тривав трохи більш як 40 секунд, відкрив сеанс з десяти фільмів. 125 років по тому нас, як і перших глядачів, заворожує кінематограф.

26-річний студент кіношколи з Ірану Шаїн Сеперо "переказав" історію кіно за хвилину – за допомогою анімації. У ролику він зібрав культові сцени з фільмів XX і XXI століття – кіномани легко впізнають їх всі: від "Касабланки" до "Механічного апельсина", від "Випускника" до "Ла Ла Ленда".

Дивитися тут: https://twitter.com/i/status/1340036840389287949

Коментарі