втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Проєкт продюсера, автора сценарію і режисера Сергія Проскурні «Україна всесвітня» побудований на історичних подіях, легендах та міфах.

Розповіді про дійсні факти та особистості часом переплітаються з авторськими інтерпретаціями. З плином часу історії обростають безліччю нашарувань, і не завжди вдається визначити, що становить «ядро» історії. Незмінною залишається лише привабливість цих історій.

Знімання цього документального серіалу відбувалися на історично та культурно важливих локаціях в Україні, Швеції, Норвегії, Данії, Туреччині, Польщі, Австрії, Італії, Греції, Франції та Великої Британії.

Головна героїня – акторка Валерія Петрук робить спробу розібратися в складних історичних перипетіях і досліджує внесок України у світову історію.

Вона відтворює атмосферу часу, а іноді й долає часові та просторові межі, щоби дізнатися ким були наші предки. У своїх подорожах героїня ламає стереотипи уявлень про нашу країну та доводить: вплив українців на світову історію надзвичайно вагомий. І про це неможливо мовчати.

Сергій Проскурня: “Відчув неймовірну радість та гордість, коли побачив в експозиції Британського музею в Лондоні напис “артефакти з Києва”. Але це, уявіть, лишень в одному музеї з усіх 10 країн, в яких ми фільмували! Найчастіше бачили геолокації та підписи “Раша”, хоча артефакти були періоду Київської Русі.

Чи хоче світ знати хто ми? На це питання доведеться відповісти нам самим. Наш фільм — одна зі спроб говорити про власну історію в контексті історії Світової.”

Проєкт реалізовано на державне замовлення за дорученням Міністерства культури України та за підтримки Уряду України.

За офіційною інформацією

Коментарі