втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Український кінорежисер Олег Сенцов, звільнений з російського полону, отримав у Варшаві приз Польської кіноакадемії «Спеціального орла за мужність і наполегливість». Про це повідомляє УНН з посиланням на сторінку премії у Facebook.

Церемонія вручення премії відбулася ввечері 22 жовтня в варшавському кінотеатрі "Муранов", де були присутні президент Польської кіноакадемії Даріуш Яблоньський, президент Європейської кіноакадемії Агнешка Голланд, член Польської кіноакадемії і заступник голови польського парламенту Малгожата Кідава-Блоньська, посол України в Польщі Андрій Дещиця та ін.

Олег Сенцов подякував полякам за підтримку. "Як його пам'ятають в Польщі, пам'ятають тільки в Україні, тому сьогодні, відвідуючи Польщу, він відчуває себе так, як ніби повернувся додому", подякував полякам кінорежисер.

Олег Сенцов приїхав до Польщі на кілька днів. Про це повідомив посол України в Республіці Польща Андрій Дещиця.

Під час свого перебування в Польщі Сенцов пробув кілька днів у Варшаві, потім відвідав Торунь і Ґданськ. Також провів зустріч з чиновниками, громадськими організаціями та кінематографістами, подякував їм за підтримку та обговорив плани на майбутнє.

Коментарі