втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

28-го лютого в український прокат виходить документальний повнометражний фільм «Малевич» Володимира Луцького.

Прем’єру стрічки про видатного українського художника Казимира Малевича, що відбулася 21 лютого в клубі Bel étage, відвідали Перша леді України Марина Порошенко, Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко та Голова Держкіно Пилип Іллєнко. 

Визначення «український» вже наступного дня викликало хвилю негативних відгуків у ЗМІ країни-агресора – РФ, що ще більше привертає увагу до фільму. Бо саме на українському періоді життя концентрують увагу творці «Малевича». Місце народження художника в Києві, його подальше зростання в Україні, навчання і ще пізніше – викладання в Академії образотворчого мистецтва, – саме на цих питаннях  у фільмі зроблено акцент. 


Також глядач матиме унікальну можливість побачити відтворений на екрані сценарій супрематичного кіно, написаний художником ще в 1930-му році, побачити маловідомі архівні кадри з художником, фотографії його картин з додванням комп’ютерної графіки, почути спогади родичів, а також численних істориків мистецтва, галеристів та архітекторів з України, Польщі, Нідерландів, Білорусі, Франції. 

Під час прем’єри Голова Держкіно Пилип Іллєнко подякував творцям фільму, зауваживши: «Кіно знімати важко, бо це складний творчий і виробничий процес. У роботі над цією стрічкою творцям вдалося ще й здійснити наукові відкриття. Сподіваюся, ми спільними зусиллями донесемо цей фільм до глядача, і будемо використовувати його з просвітницькою метою, яка й закладалася у цей проект з самого початку».

Творці картини їздили за коментарям митців до Польщі, а у Сполучених Штатах Америки, в Інституті Гетті Центр, знімали оригінали сценарію Малевича.

Стрічка створена компаніями Fresh Production (Київ) та Pilgrim Film (Трієст) за підтримки Державного агентства України з питань кіно та Міністерства культури Італії.

Прокат проходитиме в столичних кінотеатрах «Жовтень», «Київ», мережі кінотеатрів «Київкінофільм» та у харківському «8 ½», а з 14-го березня – у чернівецькому кінотеатрі «Кінопалац Чернівці». З 21-го стрічка вийде в прокат у вінницькому кінотеатрі «Родина». На разі ведуться перемовини щодо прокату стрічки в інших містах України.

Держкіно 

Коментарі