втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Кінотеатр "Київ" не змінить свого цільового призначення навіть у разі зміни орендаря.

Про це під час прес-брифінгу 14 січня заявив заступник голови КМДА Володимир Слончак, інформує офіційний портал столичної влади.

"Цільове призначення кінотеатру не зміниться. Крапка. Не забувайте, що кінотеатр "Київ" є пам’яткою з визначеним цільовим призначенням, тому цільове призначення кінотеатру змінюватись не може", – сказав він.

Більш того, за словами Слончака, перед укладанням договору оренди, балансоутримувач спочатку укладатиме охоронний договір із Департаментом охорони культурної спадщини, у якому також буде прописано цільове призначення будівлі – кінотеатр.

Солончак повідомив, що орендаря майнового комплексу кінотеатру "Київ" визначать на конкурсі.

За його словами, таке рішення прийнято міською владою з метою виконання планових показників надходжень до бюджету від орендної плати, ефективного використання майна Києва та реалізації механізмів, визначених у новому Положенні про оренду комунального майна, яке набуло чинності 1 січня 2019 року.

"За попередніми планами відкритий конкурс на оренду приміщення цілісного майнового комплексу кінотеатру "Київ" буде проведено протягом 1-1,5 місяці", – сказав Слончак.

Він повідомив, що спочатку має бути визначена ринкова вартість будівлі кінотеатру та виконаний розрахунок орендної плати. Потім – будуть вивчати попит та, власне, проведуть конкурс на право оренди.

За словами Слончака, орендна ставка буде однозначно вищою, ніж зараз. Наразі орендар сплачує місту всього 47 тисяч гривень на місяць за приміщення площею 7 131 кв. м, при цьому, надає площі у суборенду за значно вищою ціною.

"Договорів суборенди декілька. До того ж, при укладанні договорів суборенди було порушено законодавство. Відтак, орендар не має права передавати приміщення в суборенду на строк довший, ніж сама оренда. Договір оренди сплив 4 січня 2019 року, а деякі приміщення надані у суборенду навіть до 2020", – заявив Слончак.

За словами заступника голови КМДА, переможцем конкурсу буде той, хто не просто погодиться виконувати умови договору оренди, а й запропонує найбільш вигідну ціну.

Орієнтовно, стартова пропозиція орендної плати за майновий комплекс кінотеатру "Київ" становитиме не менше 700 тисяч гривень.

Слончак наголосив, що фестивальний профіль у рамках, у тому числі, меморандуму між КМДА та кінофестивалем "Молодість" так само буде ключовим.

Він також додав, що у конкурсі можуть брати участь усі охочі, у тому числі, й останній орендар.

**

  • Головне управління майном Київської міської державної адміністрації передало цілісний майновий комплекс кінотеатру "Київ" в оренду ТОВ "Культурний центр "Кінотеатр Київ" 4 січня 1999 року строком на 10 років. Згодом договір був продовжений.
  • Наразі термін дії договору оренди закінчився.

Українська правда

Коментарі