втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

"На сайті Київської міської ради з’явилася петиція на підтримку кінотеатру «Київ». Так громада столиці намагається врятувати від закриття ще один культовий кінотеатр у центрі міста."


ТЕКСТ ПЕТИЦІЇ

26 грудня стало відомо, що кінотеатр «Київ» перебуває під загрозою – 4 січня 2019 закінчується термін дії договору оренди кінотеатру, що знаходиться в комунальній власності та вже протягом тривалого часу перебуває в користуванні ТОВ «Культурний центр «Кінотеатр «Київ». 
ТОВ «Культурний центр «Кінотеатр «Київ» за час своєї діяльності провів технічну модернізацію кінозалів і обладнання, за власний рахунок провів реставраційні роботи.

Завдяки продуманій програмній політиці команда створила на базі кінотеатру найповажніший кінокультурний центр в Україні. Кияни та гості міста цінують кінотеатр «Київ» як «місце сили» та осередок мистецтва кіно. Спільно з численними посольствами країн світу та культурними інституціями тут проводять фестивалі національного кінематографа: з моменту реставрації тут відбулося більше 200 заходів. Протягом багатьох років кінотеатр приймає у себе Київський міжнародний кінофестиваль «Молодіcть». «Київ» належить до міжнародної мережі «Europa Cinemas», до якої входять найкращі кінотеатри Європи. 
Немає жодних сумнівів у тому, що саме ТОВ “Культурний центр “Кінотеатр Київ” є творцями унікального культурного простору, яким став зараз кінотеатр.

Саме завдяки зусиллям цієї команди і її щоденної кропіткої роботи, столиця має культурну інституцію європейського рівня.

Зважаючи на закриття столичних кінотеатрів «Україна» та «Кінопанорама», громада міста занепокоєна діями міської влади щодо усунення команди, яка успішно керувала кінотеатром «Київ» останні 20 років. 

Закликаємо київську владу сприяти продовженню договору оренди з ТОВ “Культурний центр кінотеатр “Київ” та вжити всіх можливих заходів для недопущення перешкод у роботі кінотеатру.

Коментарі