втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Український фільм «Штангіст» нагороджений чотирма  призами Міжнародного кінофестивалю короткометражного кіна в Польщі.

Створений за підтримки Держкіна фільм українського режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука «Штангіст» отримав чотири нагороди, включно з Ґран-прі,  Žubroffka International Short Film Festival.

За нагороди у восьми номінаціях змагалися 109 фільмів, вибраних із понад двох тисяч претендентів. Чотири з восьми нагород журі фестивалю присудило фільму «Штангіст», що був створений у копродукції України та Польщі.

А саме:

Ґран-прі фестивалю, з формулюванням від журі: За сміливе та безжальне зображення внутрішньої боротьби.

Перший приз в категорії «EASTWARD WINDOW», з формулюванням від журі: За зухвалу чутливість кінематографії фільму, що вразила нас своєю ледь помітною, невимушеною стилістикою.

Приз за найкращу операторську роботу Нагорода присуджена оператору-постановнику фільму Міхалу Ритель-Пшеломцю.

Приз «New Europe Talent Award», заснований New Europe Film Sales, з формулюванням від журі: Найбільш перспективному режисеру, який має свій унікальний та самобутній стиль (нагорода вручається одному учаснику з-поміж всіх учасників та програм фестивалю; приз передбачає подорож на Берлінале, яку забезпечує New Europe Film Sales).

Фільм «Штангіст» створений у копродукції України та Польщі. Це дебютна ігрова короткометражна робота режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука, яку профінансувало Державне агентство України з питань кіно, Studio Munka ( Polski Instytut Sztuki Filmowej та Stowarzyszenie Filmowców Polskich ), а також Львівська кінокомісія. Продюсерами картини є Валентин Васянович (Студія Гармата фільм) та Конрад Стефаняк (Polish Film Service).

Творців фільму привітав Голова Держкіно Пилип Іллєнко, який зазначив: «Першу свою нагороду «Штангіст» отримав у національному конкурсі кінофестивалю «Молодість», а фестивальне життя стрічки закордоном успішно розпочалося з Варшавського кінофестивалю, що є одним із найпрестижніших кінофестивалів у світі. Тож чотири нагороди кінофестивалю «ZubrOFFka» є підтвердженням високого художнього рівня цієї картини та перспективності її творців».

Держкіно

Коментарі