втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

15 міжнародний кінофестиваль у Севільї, Іспанія, назвав переможців. Найкращим фільмом кіноогляду стала драма «Донбас» Сергія Лозниці.

Стрічка є національним кандидатом від України на здобуття премії «Оскар» за найкращий іншомовний фільм.

Усього в конкурсній програмі фестивалю взяли участь 19 фільмів: серед претендентів на Ґран-прі були нові роботи призерів Каннського кінофестивалю Нурі Більге Джейлана, Олів'є Асаяса та Мії Хансен-Леве, лавреатів премії «Оскар» Флоріана Хенкеля фон Донерсмарка, Ласло Немеша та інші.

Фільм Сергія Лозниці складається з тринадцяти коротких сюжетів, які показують панораму життя на окупованих територіях, від трагедії до комічного фарсу. «Донбас» уперше показувався в рамках програми «Особливий погляд» Каннського кінофестивалю, де був відзначений премією за режисуру.

Північноамериканська прем’єра драми пройшла на Міжнародному кінофестивалі в Торонті в секції Contemporary World Cinema.

У жовтні фільм отримав премію «КІНОКОЛО», яка щорічно вручається від імені спільноти українських кінокритиків, за найкращі фільм, режисуру, акторам.

«Донбас» створювався в копродукції Німеччини, України, Нідерландів, Франції та Румунії. Стрічка стала одним із переможців Восьмого конкурсного відбору Державного агентства України з питань кіно. Українським продюсером виступив Денис Іванов та кінокомпанія «Артхаус Трафік».

«Донбас» вийшов до українського прокату 18 жовтня.

Артхаус Трафік

Коментарі