втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Допрем'єрний показ художнього містичного фільму "Брама" відбудеться в місті Чорнобиль 22 липня. 

Про це Укрінформу повідомив режисер фільму Володимир Тихий.

"На цей спеціальний показ ми запросили персонал підприємств Чорнобильської зони відчуження та підрядних організацій, які там працюють. По суті, це буде показ майже безпосередньо для героїв нашого фільму, які зможуть поспілкуватися з режисером, сценаристом і знімальною групою "Брами", - розповів він.

За словами Тихого, кінострічку покажуть у місцевому Будинку культури, який досі був у занедбаному стані і для того, щоб захід там відбувся, авторам фільму довелося докласти зусиль та підремонтувати його.

"Ми облаштували та обладнали чорнобильський будинок культури і залишимо все це їм у спадок", - додав він.

Далі, 24 липня, допрем’єрний показ фільму "Брама" пройде в Івано-Франківську, 25 липня – у Львові, а 26 липня – фільм стартує у широкому прокаті в кінотеатрах України, повідомив його режисер.

Фільм "Брама" розповідає про реалії життя однієї родини в Чорнобильській зоні відчуження та є екранним втіленням п’єси Павла Ар’є "На початку і наприкінці часів".

П’єса виходила під двома назвами: "Сталкери" і "Баба Пріся", остання була робочою назвою фільму, але під час підготовки її було змінено на "Брама", що, на думку режисера та співавтора сценарію Володимира Тихого, більш точно відповідає творчому задуму.

Головні ролі у фільмі зіграли Ірма Вітовська, Віталіна Біблів, Ярослав Федорчук, Дмитро Ярошенко та Дмитро Тубольцев.

Фільм вироблено компанією "Directory Films" за підтримки Держкіно спільно з компанією "Бедлам Продакшнс" і "MentaldRivestudio".

Укрінформ

Коментарі