втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Кінофестиваль триватиме з 27 травня до 3 червня.

11 травня о 12.00 у конференц-залі готель Aloft Kiev відбулася прес-конференція 47-го КМКФ «Молодість». Було оголошено програму та спеціальні події фестивалю.

Спікерами прес- конференції стали:

— Владислав Лясовський, Голова Наглядової ради кінофестивалю «Молодість»;

— Давіде Ла Чечілія, Надзвичайний та повноважний посол Італії в Україні;

— Анна Пасторе, директор Istituto Italiano di Cultura в Україні;

— Ігор Шестопалов, програмний директор кінофестивалю;

— Богдан Жук, програмний координатор кінофестивалю.

В цьому році кінофестиваль «Молодість» вперше проходитиме у теплу пору року, тож ми значно оновили як саму програму фестивалю, так і фестивальні локації.

Як повідомлялось раніше, урочиста церемонія відкриття відбудеться на Поштовій площі 27 травня. Урочиста церемонія розпочнеться о 19.00, а о восьмій годині вечора буде показано фільм-відкриття 47-го кінофестивалю «Обличчя/Рило» Малґожати Шумовської. Саме там проходитимуть і кінопокази протягом усього тижня.

Голова Наглядової ради кінофестивалю «Молодість» Владислав Лясовський наголосив, що в цьому році фестиваль проходить за підтримки Державного агентства України з питань кіно, Міністерства інформаційної політики України та Київської міської державної адміністрації.

«Торік було ухвалено закон про підтримку кінематографії, збільшено як загальний бюджет на витрати кіноіндустрії, так і бюджет, який нам надає Державне агентство з питань кіно — це 4 млн грн. Підтримала нас і Київська міська державна адміністрація. Зазвичай, під час проведення заходів на кшталт Фіналу Ліги чемпіонів УЄФА забороняє проводити в місті інші масові заходи, і лише для «Молодості» було зроблено виняток. Фінансова підтримка від КМДА цьогоріч становить 1 млн 400 тис. грн. Значну підтримку надало Міністерство інформаційної політики України. Вони профінансували нас на 4 млн 500 тис. грн, і я хочу особисто подякувати Міністру інформаційної політики Юрію Стецю», — підкреслив Владислав Лясовський.


Програму нового італійського кіно Focus Italia представив Надзвичайний та повноважний посол Італії в Україні Давіде Ла Чечілія.

«Я радий представити нашу італійську кінодобірку в Києві та Україні в рамках 47-го КМКФ «Молодість» і програми FOCUS ITALIA. Цей «маленький» італійський кінофестиваль в Україні цьогоріч пов’язаний із найбільш значущою подією італійського кіно, представленою нашим міністерством.  Міністерство закордонних справ Італії (MAECI) розпочало 3 травня програму «Fare Cinema» у приміщенні відомої кіностудії Cinecittà Studios. Італія має велику традицію якісного кіно, і її сучасна кінопродукція заслуговує на підтримку як невіддільна частина утвердження «бренду Італія» у всьому світі. Італійська кіноіндустрія також має позитивний прямий і непрямий вплив на економіку і туризм, а також покращує імідж Італії за кордоном», — розповів пан посол.

Програма фестивалю доступна за цим посиланням.

Інформацію надано Molodist Press Service.

Коментарі