втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Польські кінематографісти висловили солідарність з українським режисером Олегом Сенцовим під час церемонії вручення найпрестижніших польських нагород "Орли-2018".

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

На прохання зі сцени директора Польської кіноакадемії Даріуша Яблонського "згадати і проявити солідарність" з українським колегою Олегом Сенцовим присутні у залі, як і торік, підняли вгору роздруківки з написом Release Oleg Sencow ("Звільнити Олега Сенцова"). 

В середині березня Сенцову спільно з польським режисером Єжи Гоффманом було присуджено нагороду "Карпатська Європа спільних цінностей", яку вручали у польському Ряшеві під час форуму "Європа-Україна". Гоффман зазначив, що з великою повагою ставиться до Сенцова, підкресливши, що у міжнародної спільноти немає іншого виходу, як підтримувати Сенцова.


Раніше відома польська режисерка Агнешка Голланд у коментарі Укрінформу зазначила, що Сенцов став для польських та європейських творців кіно взірцем непохитної відваги та людяності. За її словами, режисери, особливо з європейської та польської кіноакадемій, намагаються щось робити для Сенцова, звертаються до російської влади стосовно його визволення, та наразі безрезультатно.

Укрінформ

Коментарі