втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

На одному з найбільших кінофестивалів в азіатському регіоні вперше працюватиме Український національний стенд

На 8-му Міжнародному кінофестивалі в Пекіні, який відбудеться з 15 по 22 квітня, українська кіноіндустрія буде  вперше представлена національним стендом. Робота стенду організована завдяки спільним зусиллям Державного агентства України з питань кіно та Української Кіноасоціаціії.

Кіноіндустрія Китаю є однією із найбільш перспективних у світі. За обсягом касових зборів вона є другою після Сполучених Штатів Америки, а за прогнозами експертів, до 2020 року стане світовим лідером. У 2017 році майже 1,6 мільярдів глядачів відвідали китайські кінотеатри. Сукупні касові збори в країні зросли до 8,6 мільярдів доларів, при цьому частка вітчизняних фільмів склала майже 54 відсотки.

Участь в одному з найбільших фестивалів регіону, Пекінському міжнародному кінофестивалі, є гарною можливістю представити українську кіноіндустрію китайським  партнерам, презентувати її досягнення, а також переваги співпраці з українськими професіоналами кіногалузі, тим самим поглиблюючи не тільки культурні, а й бізнес-відносини. Для української індустрії це шанс знайти партнерів для створення спільних проектів.


Пекінський міжнародний кінофестиваль (Beijing International Film Festival – BJIFF) був заснований у 2011 році та виріс в одну з наймасштабніших та найвпливовіших платформ для зустрічі представників як локальної, так і міжнародної кіноспільноти.    

Варто згадати, що військова драма українсько-російського виробництва «Незламна» була представлена у конкурсній програмі 5-го Пекінського міжнародного кінофестивалю, де виконавиця головної ролі отримала головну нагороду «Храм неба» в номінації «Найкраща акторка». Серед основних подій фестивалю: урочисті церемонії відкриття та нагородження, головний конкурс Tiantan Award, секція  «Панорама» (Beijing Film Panorama), кіноринок (Beijing Film Market) та тематичні форуми (Theme Forum). 

Вартість контрактів, підписаних на кіноринку Пекінського кінофестивалю  (Beijing Film Market) зросла з 441,3 млн доларів у 2001 році до 2,757 млрд доларів у минулому році.

 Локація Українського стенду в Пекіні: готель Beijing International Hotel, Convention Center, Стенд № E12. Стенд працюватиме 18-20 квітня. 

Як зазначив Голова Держкіно Пилип Іллєнко: «Присутність України вперше на кіноринку Пекінського міжнародного кінофестивалю є важливим кроком, що сприятиме виходу українського кінопродукту на ринок Південно-Східної Азії . Це важливо для розширення географії міжнародної співпраці українських кіновиробників з іноземними професіоналами».

 «Участь у Пекінському міжнародному кінофестивалі є чудовою нагодою донести до кіногромадськості Китаю та інших країн регіону можливості України – величезний креативний потенціал, мальовничі локації, професійні кадри.  Минулого року Україна вперше вийшла з національним стендом на кіноринок Північної Америки у рамках Міжнародного кінофестивалю в Торонто, цього року буде зроблений новий важливий крок – в Азію. Ми дуже вдячні Державному агентству України з питань кіно за надану можливість наблизитись до дуже перспективного ринку Китаю та за мудре  бачення пріоритетних напрямків розвитку індустрії», – коментує виконавчий директор Української Кіноасоціації Вікторія Ярмощук.

 Слід зазначити, що українсько-китайське партнерство у сфері кіноіндустрії вже має свої певні результати і продовжує активно набирати обертів. На сьогодні китайськими компаніями були придбані права на такі українські кінопроекти як: український фільм-фентезі «Сторожова Застава», анімаційний фільм «Викрадена принцеса», а також українська кримінальна комедія «DZIDZIO. Контрабас», і це лише за період 2017-2018 років.

 Немає сумнівів, що участь України в Пекінському міжнародному кінофестивалі продовжить розкривати потенціал нашої країни для міжнародного кінотовариства та відкриє додаткові перспективи для розвитку галузі.

 Стежте за новинами на офіційних сторінках у Facebook Української Кіноасоціації та Держкіно України.

Коментарі