втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

 

22 та 23 вересня 2017 року у Києві відбувся фестиваль короткого метру «Де кіно», котрий вже другий рік поспіль організовували «1+1 медіа» та FILM.UA Group.

За два дні гостями події стали понад 9500 осіб. Призовий фонд фестивалю склав 125 тисяч гривень.

У перший день «Де кіно. Епізод 2» відкривав танцювальний перформанс від APACHE CREW та вітальні слова співголів журі. Довгоочікуваний фестивальний показ шорт-листів у  п’яти номінаціях та визначення переможців відбулись 23 вересня 2017 року. Разом із журі глядачі проглянули 54 короткометражки, які були обрані з понад 500 заявок.

У номінації «Вебізод» переміг фільм «СУЧАТР: посібник по створенню» Михайла Матвіїва.

Призове місце серед учасників номінації «Фільм на мобільний телефон» здобула робота Романа Орела «Всі на посівну».

Найкращою «Комедією» була обрана короткометражна стрічка «The End» Микити Лиськова.

Першим у шорт-листі номінації «Жахи» став Даниїл Міліковський з хорором «Аліум».

У номінації «Драма» за суддівським рішенням перемогу виборола історія Катерини Іванової «Кiно назавжди».

Володарем Гран-прі фестивалю став Іван Шоха з короткометражною стрічкою «Fingerman».

«Для цього моменту в нас був 1 шанс, 1 дубль і 2 місяці роботи», – під час церемонії нагородження зазначив тріумфатор «Де кіно. Епізод 2».

«Захоплена тим, що з кожним роком все більша кількість робіт подається на фестиваль, а їх рівень стає вище. Особливо зачепила робота, що отримала Гран-прі – дуже емоційна, зворушлива історія, яка тримала в хорошій і правильній напрузі. «Де кіно» вселяє надію на те, що у нас всіх є світле креативне майбутнє», − відмітила співголова журі, генеральний продюсер «1+1 Production» Вікторія Лєзіна.

«Мені здається, що лише задля того, щоб світ побачив цю дивовижну і зворушливу корометкометражку, де фінгермен пробіг всі свої пригоди одним кадром і за одну поїздку на ескалаторі по неймовірними локаціям, та її творців, фестиваль потрібно було влаштовувати», − прокоментувала співголова журі, продюсер  FILM.UA Group Ірина Костюк.

Кожен переможець у номінаціях отримає грошові винагороди в сумі по 15 тисяч гривень, володар Гран-прі – 50 тисяч гривень.

Олександр Ткаченко, співзасновник «Де кіно», генеральний директор «1+1 медіа», запевнив, що докладе усіх зусиль аби наступного року фестиваль відбувся знову.

Програма «Де кіно. Епізод 2» мала потужну дводенну освітню частину – 24 години лекцій та майстер-класів, виступи спеціально запрошених спікерів – Джонатана Віттейкера із New York Film Academy, одного із найбільш затребуваних режисерів Америки, та Марка Реймонда Вілкінса, претендента на «Оскар»–2017.

На вуличній сцені для гостей грали музичні хедлайнери, гурти Black Balloon і The Erised.

Офіційна інформація

 


Коментарі