втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Дивіться в мережі авторську програму Володимира Войтенка Арґумент-Кіно – 29 випуск 18 сезону. У розмові з режисером Олегом Чорним ідеться про його повнометражну картину «Голівуд над Дніпром. Сни з Атлантиди» та інші актуальні фільми.

Головний герой стрічки «Голівуд над Дніпром. Сни з Атлантиди» – українське село Бучак, що на Черкащині. Із 1950-х років в околицях Бучака було знято низку класичних стрічок. Зокрема, це фільми “Українська рапсодія” Сергія Параджанова, “Вечір на Івана Купала” Юрія Іллєнка, “Сон” Володимира Денисенка, “Бумбараш” Миколи Рашеєва, “Іванове дитинство” Андрєя Тарковського. Нині в цьому українському Голівуді лишилася тільки нечисленна масовка – місцеві жителі, що колись вони також були залучені до знімального процесу.

Також у програмі – розгорнута інформація про кінотеатральні новинки. Зокрема, про футуристичний трилер «Сфера», шпигунський трилер «Таємний аґент», сатиричний фільм жахів «Пастка» й про документальну стрічку «Дейвід Лінч». Життя в мистецтві».

А ще розповідь про «Довгі ночі короткого метру» в рамках фестивалю «Французька весна» та про  4-й Міжнародний фестиваль кіна й урбаністики «86», що проводиться в місті Славутич на Київщині.

Насамкінець – телеесеї про американську кінозірку Барбару Страйзенд, італійського кінооператора Паскуаліно де Сантіса, французьку акторку Анук Еме й англійського актора Деніела Дей-Льюїса.

АРҐУМЕНТ-КІНО 

Коментарі